(Pozor, tento článek byl publikován před 16 lety)

V dnešní době překotného technologického rozvoje je digitální fotoaparát součástí téměř každé rodiny. Při návštěvách různých událostí jsem nebyl sám, kdo se snažil nasbírat alespoň pár zajímavých záběrů, a nejiné to určitě nebylo i na akcích, kterých jsem se nezúčastnil a o nichž jsem pak neměl co dát na web. Dvě tři větičky o konání nějaké akce jsou málo, nemám-li k nim pár fotografií, kterými bych je na webu vhodně doplnil. A přitom je jisté, že někdo jiný tam určitě byl a fotil.

Do dnešního dne bylo poskytnutí takových fotografií problematické, zasílání velkých souborů e-mailem není moc spolehlivé, nakonec ani můj e-mail zde není nikde přímo zveřejněn a kontaktní formulář zasílání souborů neumožňuje.

Od dnešního dne je ovšem zaslání fotek velmi jednoduché – vytvořil jsem pro to speciální stránku s formulářem, v němž stačí vybrat soubory tak jako jste zvyklí u příloh e-mailů v různých e-mailových aplikacích a odeslat je. Soubory se uloží do oddělené části webu, já na ně budu automaticky upozorněn a poté je zveřejním na webu, případně rozhodnu, co s nimi dál.

Typy souborů nejsou nijak omezeny – fotografie, videozáznam, Word soubor s doprovodným textem, stejně jako nejsou omezeny témata příspěvků – sportovní či kulturní události, tipy na výlety, zajímavá místa v okolí, …

Chcete-li se tedy také podílet na na zkvalitňování našeho webu, nic Vám nebrání.