(Pozor, tento článek byl publikován před 15 lety)

Program festivalu:

PÁTEK A SOBOTA 1.8. – 2.8.2008

Chcete si vyzkoušet hru na domorodý nástroj, naučit se cyklické dýchání, seznámit se s životem Aboriginců? Přihlaste se do dílny didgeridoo. Přihlášky na telefon 777 072 420 pan Aleš Doležalem, nebo Obecní úřad Vír. Kurzovné 700,– Kč.

PÁTEK 1.8.2008

17,00 Zdeněk Junák – Ten co s ní byl dřív (KD Vír) Vzpomínkový večer na písničkáře Vladimíra Vysockého plný písní a vyprávění v podání známého herce Zdeňka Junáka. Vstupné 80,– Kč.

19,00 Pradivadlo T. Wilder – Naše městečko (KD Vír) Hra slavného amerického spisovatele vyvrací všechny vžité představy o tom, že hrdiny dramatu musí nutné být vyjimeční jedinci, a že divadelní hra musí postihovat jen mimořádně dramatické události. Lidé, s nimiž nás Wilder seznamuje, by klidně mohli být našimi sousedy. Životy, které žijí, se ničím neliší od všedních dnů kohokoli z nás. Příběh malého městečka, dvou manželských dvojic, jejichž děti, sotva odrostlé škole,se do sebe zamilují a chystají se v mladém věku uzavřít sňatek, postrádá velké dramatické zvraty, přesto už desetiletí nemizí ze světových jevišť.Neobvyklé nejsou události, s nimiž nás autor seznamuje, ale zcela nečekaný pohled na ně. Schopnost vnímat svět jako zázrak a každou vteřinu našeho života jako dar, který by neměl být promarněn, dělá z jeho hry jedno z největších děl moderní světové dramatiky. Pro divadlo je velkou výzvou, protože podávat svědectví o věcech, které každý divák důvěrně zná, o událostech, které jsme všichni prožili, vyžaduje tedy od hereckého souboru velkou míru pravdivosti, upřímnosti a autenticity. Vstupné 80,– Kč.

22,00 K.R.Banda – Bluesový večer (KD Vír) Příjemné zakončení dne při víně a tanci. Vstupné 50 Kč.

SOBOTA 2.8.2008

09,30 Paravánek – Pohádky ze špalíčku (před KD) Nestárnoucí Hrubínovy pohádky (Malá pohádka o řepě, Paleček a jeho kamarádi, Dědečkův kobližek….) hrané malými marionetami či plošnými loutkami střídají písničky s kytarou, akordeonem a příčnou flétnou. Děti se zapojují do představení hrou na jednoduché hudební nástroje, nebo se mohou naučit novou písničku či říkanku. Vstupné 60,– Kč.

11,00 DS Jindřicha Honzla – K. Čapek – Doktorská pohádka (KD Vír) Strašidla a bubáky si vymysleli dospělí proto, aby se jich děti bály. V této pohádce se ale rozhodně nikdo bát nebude. Vstupné 60,– Kč

14,00 Zkladanka – Puf a Muf na prázdninách (před KD Vír) Maňáskové divadlo zpracované podle knížky Nataši Tánské Puf a Muf v podání Novoměstského divadla Zkladanka. Tento převážně dívčí soubor jste mohli loni vidět v pohádce Hroch Oranžoch. Vstupné 60,– Kč.

13,00 Marek Jonáš a Pokus – Tři muži hrají blues (kemp) Recitál tří písničkářů, kteří mají jedno společné – BLUES. Vstupné 80,– Kč. Vstupné platí na všechny tři recitály.

14,00 Pepa Streichl – Tři muži hrají blues (kemp) Recitál tří písničkářů, kteří mají jedno společné – BLUES. Vstupné 80,– Kč. Vstupné platí na všechny tři recitály.

15,00 Ladislav Zítka – Tři muži hrají blues (kemp) Recitál tří písničkářů, kteří mají jedno společné – BLUES. Vstupné 80,– Kč. Vstupné platí na všechny tři recitály.

16,30 V prostorách kolonády na hrázi Vírské přehrady Představení „Slaměný klobouk“ odehrají Vírští ochotníci. Vstupné 60,– Kč.

19,00 Městské divadlo Brno – Randevouz s operetou (KD Vír) Herci Městského divadla Brno přijíždějí do Víru s kyticí operetních melodií blahopřát Vírským ochotníkům k jejich jubileu. Vstupné 120,– Kč.

22,00 DJ – disko 70s (KD Vír) Vzpomínáte ne českou hudební scénu osmdesátých let? Pojďte si je připomenout na naši diskotéku spojenou s promítáním, kde Vám pustíme klipy Olympicu, M. Davida, Elánu, L.Bílé a dalších. Vstupné 50,– Kč.

Cena permanentky na všechna představení + překvapení je 200,–Kč.K zakoupení ve Vírských obchodech a na obecním úřadě. Dětí do deseti let mají vstupné poloviční.