(Pozor, tento článek byl publikován před 15 lety)

Malováním se Ing. Jiří Buršík zabývá od dětských let, kdy navštěvoval známou Lidovou školu umění na Petrově, která mu dala pevné základy.

plakat-bursik V době, kdy se připravoval na talentové zkoušky na architekturu, prošel několika výtvarnými ateliéry. Začátkem devadesátých let pracoval ve Středomoří jako architekt. Zde ho ovlivnila barevnost a světlo. Velký vliv na jeho tvorbu měla cesta na východ, kde se setkal s budhismem a jeho výtvarným vyjadřováním. Stále však hledal svůj osobitý výraz, pouštěl se i do sochařství a postupně se dopracoval k syntéze těchto umění a objevil zcela jedinečný, třírozměrný styl, který vyzařuje originalitou a spojuje v sobě všechny vlivy. Přitom se nevyhýbá ani klasické malbě, ale je v jeho povaze hledat nové a nové vyjadřovací cesty.

V posledních letech je autor velice aktivní a pořádá desítky výstav. Je pro něj obtížné najít volné termíny a vyjít tak vstříc galeristům. Je členm Sdružení umělců Moravy a Slezka. Jeho práce se nacházejí v galeriích po celé republice, ale i v zahraničí. Díky americkému manažerovi a milovníku umění se jeho práce nachází v USA a v Mexiku.

Jeho zázemí tvoří umělecká rodina. Sestra žijící ve Vídni se úspěšně zabývá výrobou uměleckých šperků a švagrová je malířkou evropského významu.