(Pozor, tento článek byl publikován před 14 lety)

Již po osmnácté se konaly v sobotu 9. května 2009 na Vojtově rybníku pod Vírem rybářské závody. Příjemné dopoledne přilákalo k vodě nejen 67 závodníků, ale i velký počet diváků. Pro všechny soutěžící i diváky měli pořadatelé z Místní organizace Moravského rybářského svazu ve Víru připraveno občerstvení a v tombole mnoho zajímavých cen a 10 živých kaprů, pro nejlepších deset soutěžících pak zajímavé ceny.

Závody byly odstartovány v 7.00 hod., po první dvouhodině závodu následovala hodinová přestávka během níž soutěžící změnili svá stanoviště a mohli se občerstvit a pokračovat v lovu do 12.00 hod., kdy byl závod ukončen.

Bohužel – zájem ryb o nabízené nástrahy byl malý a tak se mnozí soutěžící pouze slunili a marně čekali na pohyb svého čihátka. A to navzdory tomu,že do rybníka byly týden předtím vysazeny čtyři metráky kaprů.

Nejúspěšnějším lovcem se stal Josef Hájek z MO MRS Vír, který ulovil 2 kapry a 3 ostatní ryby a získal 92 bodů. Druhým v pořadí byl František Tuček z téže organizace, který za dva kapry získal 82 bodů a třetí místo patřilo Josefu Vymazalovi ze Svitav, který získal také 82 bodů,ale rozhodl větší ulovený kapr. Největší ulovenou rybou byl candát o délce 66 cm, kterého ulovil František Pospíšil z Dalečína. Prémii za uloveného červeného kapra získal Radek Blažek z Boskovic.

Celkem bylo uloveno 26 kaprů a 13 kusů ostatních druhů ryb, naprázdno vyšlo 41 rybářů. Program závodu byl ukončen vylosováním tomboly.

neděli 10. května 2009 pak soutěžili mladí rybáři, kterých se sešlo celkem 17. Účast domácích byla opět minimální, neboť ve stejnou dobu hráli někteří fotbalové utkání.

Také tato soutěž byla zahájena v 7.00 hod., ale délka poločasů byla jen hodinu a půl s přestávkou na občerstvení a změnu stanovišť.

Nejúspěšnějším lovcem se stal Ladislav Klusák z Dalečína, který ulovil 2 kapry o celkové délce 99 cm., druhý byl Vlastimil Jaroš (98 b.) a třetí místo patřilo Lucii Mannové (88 b.), oba z Bystřice n.P. Miroslav Coural, jediný zástupce Víru obsadil s jedním kaprem (50 b.) sedmé místo.

Rybu ulovilo deset rybářů: celkem to bylo 15 kaprů a jedna jiná ryba. Odměnu si však nakonec odnesli všichni startující.