(Pozor, tento článek byl publikován před 12 lety)

Pátý ročník vírské čtení se vydařil. Po pět večerů se ve školní družině scházelo na šedesát dětí, ale také tatínků, maminek, dědečků i babiček. V „horkém“ křesle postupně usedli čtyři muži a jedna žena. A vždy to byl příjemný zážitek. V pondělí četl pan Jan Hrubec, loutkař z Nového Města na Moravě z knihy „Babička to plete“. Po přečtení pak zahrál přítomným loutkovou pohádku a družina se otřásala smíchem. Úterý bylo spíše poučné, to když pan Karel Peřan, vírský chatař četl a pak i vyprávěl o svém životním koníčku – o létání. V tento den byla na čtení přítomná také krajská koordinátora akce „Celé Česko čte dětem“ paní Jana Tlustá a vyjádřila naší činnosti podporu. Ve středu četl pan Ladislav Stalmach z populární knížky o medvídku Kukym a pak se děti pustily do výroby vlastní hračky. Ve čtvrtek naše knihovnice paní Dana Říhová četla pohádku o tom, jak pejsek s kočičkou vařili dort a po skončení tak trochu vařily i děti. A v pátek čtení uzavřel četbou z vlastní knihy a pak zpěvem při kytaře pan Marek Šolmes Srazil.

Rád bych poděkoval za vynikající organizaci celé akce všem pracovnicím školy, které měly kromě výše zmíněného programu na každý den připraveny pro děti malé dárečky a pro všechny příchozí vynikající občerstvení, u kterého se tak krásně povídalo. Fotografie najdete ve Fotogalerii základní školy.

Finanční zajištění celé akce proběhlo díky mikroregionu Bystřicko, kterému se povedlo získat finanční podporu od Kraje Vysočina, Nadace OKD a společnosti E.ON.

logo-bcd2012-web