(Pozor, tento článek byl publikován před 10 lety)

Trampská osada a kapela FALEŠNÁ KARTA zve srdečně všechny na svoji tradiční akci – trampský hudební festiválek „Vírský sumec“ spojený s Mikulášským trampským bálem T.O. Falešná karta. Tato akce proběhne v kulturním domě ve Víru  v sobotu 7. prosince 2013 . 

Vše začne v 15.30 hod. „12. Vírským sumcem“. Na tomto trampském festiválku se v minulosti objevilo mnoho kapel pohybujících se v naprosté špičce FTC žánru – např. Ozvěna, Chrpa, Lístek,Tempo di vlak,Marien, F.T. Prim, Přístav, Epy de Mye, ad…Letos se nám, kromě krátkého úvodního bloku Falešné karty, představí:

  • Kofe@Vlna – Olomouc
  • HAJCMAN – Brno
  • TOTOK – Brno
  • SAKRAPES – Brno

Po skončení „Vírského sumce“ začne zhruba v 19.30 hod. „19. Mikulášský bál T.O. Falešná karta“. Hrát a zpívat budou, kromě pořádající Falešné karty také muzikanti z „Vírského sumce“. Tento trampský bál se vyznačuje tím, že se hraje a zpívá téměř nepřetržitě, pouze s několika  krátkými přestávkami pro „vypečené“ soutěže. Pravidelně se hraní zvrtává ve velký sejšn na pódiu z přítomných muzikantů.  

Hrát a zpívat na pódiu se obvykle končívá kolem 3.00 hod, tím ale rozhodně nic nekončí, protože pak následuje „sejšn“ pod pódiem, na kterém si, společně s muzikanty, kteří hráli na pódiu, můžou zahrát a zazpívat i všichni návštěvníci. Tento sejšn končívá až v neděli dopoledne.   

…a ještě poslední důležité informace – společná vstupenka na „Vírského sumce“ i na „Mikulášský trampský bál“ stojí 90 Kč (tzn. že ten kdo přijde až na bál se ochudí o festival, i když si ho zaplatil). Návštěvníci namaskovaní za mikuláše, čerty a anděly mají vstup zdarma. Vstup zdarma budou mít i návštěvníci, kteří na bál přijdou převlečení za hada.

V baru na Vás budou čekat výborné řízečky, gulášek a další znamenité pochutiny a také alko i nealko nápojů, co hrdlo ráčí. Z alkoholických nápojů doporučujeme ochutnat hlavně „Falešňákovici“, „národní“ nápoj kluků z Falešné karty.