(Pozor, tento článek byl publikován před 8 lety)

V sobotu 30.5.2015 proběhl ve Víru 11. roč. horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ spolu se sportovně laděným Dětským dnem a 11. roč. závodu pro příchozí „Přes přehradu. Pěkné jarní počasí přivítalo při soutěžích, paintbalu, lukostřelbě a na horolezecké stěně asi 60 dětí všeho věku, skákací hrad využily hlavně ti nejmenší. Za své výkony byly odměněni párkem v rohlíku, limonádou a drobnými sladkostmi.

Hlavní závod, ke kterému se prezentovalo celkem 68 závodníků , byl odstartován s mírným zpožděním, protože se spustil prudký déšť doprovázený větrem . Pak se počasí umoudřilo a celý závod proběhl za slušného běžeckého počasí. Hned od startu šel do čela závodu mladý Jan Janů (r.1993), který měl již na hrázi Vírské přehrady náskok asi 200m, který neustále navyšoval. Zvolil pravidelné tempo (cca 3:24 min. /km) a bylo obdivuhodné, že toto tempo držel po celý závod, i v těch nejdelších výbězích. Za ním se na druhém místě držel Daniel Rubič, za ním pak až do 20.km Baciu se Štýbnarem, před které se probojoval v závěru Glier. Janů dokázal ještě v závěru zrychlit a vytvořil nový traťový rekord časem 1:34:55 hod., čímž překonal Orálkův dosavadní rekord o 6 sec. V ženách od počátku bojovala na čele Tereza Procházková, která zvítězila v čase 2:11:39 hod. před druhou Miladou Barešovou a Zdeňkou Komárkovou. Pořadatelé zvládli dobře i vyhlášení výsledků, když dvacet minut po doběhu posledního závodníka vyhlásili vítěze v jednotlivých kategoriích a předali všem diplomy a věcné ceny. Na závěr také vylosovali pro závodníky víkendová ubytování v zařízení „Na Hájovně“, v „Hotelu Vír“ a ubytovně Obce Vír.

V závodě pro příchozí „Přes přehradu“ nastoupilo na start 22 závodníků (9 žen a 13 mužů) a nejlepší byl v mužích Jiří Mareš z KARTEAMU, když zaběhl cca 4200m v čase 15:33 min., v ženách pak Michaela Budišová z Lomnice časem 22:08 min.

Celý, sportovně založený den proběhl úspěšně i zásluhou sponzorů, kterým by pořadatelé chtěli poděkovat.

Výsledky ke stažení: Výsledky 11. ročníku horského běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady

Seznam sponzorů: Seznam sponzorů při 11. roč. Bystřickem kolem Vírské přehrady