(Pozor, tento článek byl publikován před 8 lety)

Za krásného, pro běžce přízniveho počasí, se ve Víru uskutečnila akce Ve Víru běháme všichni 2015, která proběhla za finanční podpory Fondu Vysočiny a v rámci akce „Sportuj s námi “ ČUS. V rámci 37. roč. „Běh Vírem mládeže“ se ve 13 kategoriích sešlo na startu rekordních 170 závodníků ( 83 chlapců a 87 dívek), které pořadatelé odměnili medailemi, diplomy, párkem v rohlíu a limonádou. Jako překvapení byly pro všechny závodníky připraveny čokolády v speciálních obalech „Ve Víru běháme všichni“, které se všem moc líbily.

Přesto, že v Brně a Novém Městě na Mor. proběhly významné závody, na start 62. roč. Malého svrateckého maratonu nastoupilo 94 závodníků, kteří se vydali na 32 km dlouhou trasu do Nedvědice a zpět. Od počátku mezi muži triumfoval Dan Orálek (kat. nad 40let), který se usadil od začátku na čele závodu a nakonec i zvítězil časem 1:54:34 hod. s náskokem bezmála 7 min. před mladým Janem Fouskem, vítězem kateg. do 39let. Své kvality ukázali i vítězové dalších kategorií, Alfons Vytisk i 74letý Josef Holý. V ženách na start nastoupila poprvé Šárka Dýrová Macháčková, letšní mistryně ČR v maratonu. Ta si také velmi dobře rozložila síly a nakonec zvítězila v čase 2:13:29 hod. před druhou v pořadí Mirkou Pešákovou a vítězkou kategorie nad 45let Annou Krátkou. Kategorii do 44let ovládla Zdeňka Komárková. Soutěž dvojčlenných družstev vyhrála Mor. Slavia Brno (D.Orálek a M. Glier).

V 49. roč. „Běh Vírem“ dorostu mezi 10 chlapci zvítězil Jiří Šupka z Jiskry Vír a v dívkách pak Kateřina Křenková z Přeštic.
Celé akce se nakonec zúčastnilo celkem 277 závodníků, pro které pořadatele připravili i za pomoci sponzorů velmi dobré podmínky.

Celý den zakončila Maratonská veselice, k jejímuž úspěchu přispělo duo Josef Bouda a Radek Verner z KAREL GOTT revival Morava.

Pořadatelé by chtěli poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na této úspěšné akci.

Výsledková listina: Výsledky Malého svrateckého maratonu 2015 (Ve Víru běháme Všichni 2015 – chlapci / dívky)

Zdeněk Šudoma