(Pozor, tento článek byl publikován před 6 lety)

Již v sobotu 27. 5. se uskuteční první z plánovaných akcí Jiskry Vír. Celý sportovní den začne v 9,30 hod., kdy za spolupráce se sdružením „přátel obce Vír“ a členy horolezeckého oddílu proběhne sportovně laděný „Dětský den“. Děti mohou soutěžit v různých disciplínách a za odměnu pak dostanou párek v rohlíku s limonádou a další odměny. Zdarma bude pro nejmenší připraven skákací hrad.

Hlavní závod, 13. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ bude odstartován ve 14,30 hod., kdy se na 28 km dlouhou trať vydají závodníci z celé ČR. I letos je závod součástí běžeckého poháru „Běháme Vysočinou“ spolu s 64. roč. Malého svrateckého maratonu (letos se poběží 25. srpna). V loňském roce zvétězil Jan Janů z Hvězdy Pardubice, v ženách pak Ivana Martincová z Moravské Slávie Brno.

Ve 14,45 na 4 km dlouhou trať vyběhnou závodníci – příchozí v rámci 13. ročník běhu „Přes přehradu“. Závodu se mohou zúčastnit všichni, kteří chtějí změřit svoje běžecké síly. Vyhlášení výsledků bude provedeno hned po doběhu posledního závodníka.

Asi v 16,05 hod. bude přivítán první závodník hlavního závodu, vyhlášení celkových výsledků pak v cca 18,00 hod.

Přijďte povzbudit závodníky a vezměte s sebou své přátele a hlavně děti. Pořadatelé se na vás těší a jistě se vám bude u nás líbit.

Pořadatelé chtějí poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli zajistit celou akci.