(Pozor, tento článek byl publikován před 5 lety)

Ve dnech 27. a 28. 7. 2018 se k nám do Víru opět sjedou hudební a divadelní soubory i jednotlivci, aby předvedli svoje umění v prostorách u Kulturního domu ( v případě nepříznivého počasí v něm).

Festival zahájí ve 14,00 hod. už tradičně svým vystoupením, hlavně pro děti, loutkoherec Jan Hrubec. Těšme se, čím nás letos překvapí.

Volně naváže svým vystoupením Ateliér Abakuk z Hanušovic. Marie a Jaroslav Pecháčkovi předvedou svoji řezbářskou show, při které pomocí motorových pil vyřežou z kusu dřeva sochu. O kvalitě jejich vystoupení se mohli přesvědčit i diváci televize, při jejich vystoupení v soutěži Česko Slovensko má talent 2012.

Motýlek Štístko (Lukáš Kunz) a Víla Poupěnka (Barbora Waschingerová) se na vás moc těší a budou vám hrát, zpívat svoje bájový písničky, vyprávět pohádky a tančit. Na  vystoupení se mohou těšit děti i dospělí. Mají pro vás připravený i workshop.

Hudbou z Vysočiny se bude prezentovat kapela Listověj, která je volným pokračováním, pro někoho známé kapely, Žalozpěv. Hraje a zpívá výhradně písně z vlastní tvorby, ve kterých se inspirují Vysočinou a zmiňují i naše okolí.

První festivalový den bude zakončen festivalovou zábavou s hudební skupinou Reflex – Rock, která vás pobaví hudbou i slovem. Začátek v cca 20,00 hod., ukončení podle nálady.

V sobotu začínáme opět ve 14,00 hod. s netradičně tradičním divadlem Netratrdlo, které hraje pro radost sobě, ale hlavně divákům. Zahrají některou ze svých divadelních her (pohádek) a určitě vás svým vystoupením pobaví a potěší.

Po nich vystoupí Divadlo Beze Jména ze ZUŠ Bystřice nad Pern., které nikdy nezklame. Tentokrát uvedou známou pohádku Mrazík. Těšte se !!!

Další, jistě zajímavé vystoupení, je BubbleShow Pavla Kollera z Kroměříže. Bude to okouzlující podívaná na neuvěřitelné množství barev, bublinových forem a tvarů. Pavel Koller patří k nejvyhledávanějším profesionálním bublinářům v ČR. Pro zájemce má připravený workshop, kde vás seznámí s tajemstvím bublin.

Příznivci klasického divadla určitě potěší vystoupení divadelního souboru Vířina z naší obce. Uvede, tentokrát v režii B. Matušky a tradičním obsazení, klasickou francouzskou komedii Manželství na druhou aneb Barillonova svatba. Určitě nás svým vystoupením nezklamou.

Závěr celého festivalu bude opět hudební. Bude to vystoupení hudební skupiny Děda Mládek Illegal Band. Tato country rocková skupina má ve svém repertoáru především country písně Ivana Mládka a jeho skupiny Banjo Band.

Celý pořad bude moderovat mnohým známý Víťa Brdár.

Po celé dny festivalu je zajištěno občerstvení, kávička z kavárny Franqueza, dobrůtky Ve Víru mlsání. Pro děti ještě malování na obličej, skákací hrad i trampolína.

Vstupné pro dospělé : 120,.Kč/den, 200,-Kč/oba dny  děti: 60,-Kč/den, 100,-Kč/oba dny, děti do 6 let vstupné neplatí

Na vaši návštěvu se těší a dobré zážitky i počasí vám  přejí pořadatelé !!!