(Pozor, tento článek byl publikován před 4 lety)

Omezení v novoměstské nemocnici

Od 17. března bude otevřen pouze hlavní vchod

S platností od 17. března je do Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, vstup umožněn pouze hlavním vchodem. Každý příchozí pacient (včetně řidičů vjíždějících do areálu) bude u vchodu osloven personálem, teprve potom bude odeslán buď k ošetření, nebo bude požádán, pokud to jeho stav dovolí, aby si návštěvu lékaře domluvil telefonicky na pozdější termín.

Pacienty a všechny návštěvníky nemocnice žádáme, aby se vybavili rouškou. Bez ní do areálu nikoho nevpustíme. Jako alternativa poslouží textilní roušky, šátek, kapesník, látková plena. V současné situaci platí víc, než kdy jindy heslo chráním sebe, chráním tebe. Zároveň vás prosíme, abyste dodržovali všechna hygienická doporučení.

Vzhledem k epidemiologické situaci v celé České republice omezujeme provoz v celé nemocnici. Odkládáme plánované operace, preventivní vyšetření, pravidelné kontroly, u kterých to lze. Pacienty průběžně informujeme, obvolávají je sestřičky jednotlivých oddělení.

Neodkladné operace, akutní operace a jiná neodkladná vyšetření budou probíhat dále. Informovat se můžete telefonicky ve vašich ambulancích.

Omezení na gynekologicko-porodnickém oddělení :

Na základě aktuální epidemiologické situace jsme nuceni od pondělí 16. března do odvolání zakázat přítomnost jakéhokoli doprovodu u porodu. Týká se to všech bez rozdílu, opakujeme jakýkoli doprovod.

Od 17. března nebudou do areálu nemocnice zajíždět autobusy Městské hromadné dopravy Nové Město na Moravě, zastávka bude přesunuta nad nemocnici.

Prosíme všechny, aby v této mimořádné situaci respektovali pokyny zdravotního personálu. Současná situace je mimořádná, a pokud ji chceme zvládnout, musíme všichni spolupracovat a být zodpovědní. Omlouváme se za dočasná omezení a děkujeme za spolupráci a váš zodpovědný přístup,

vaše nemocnice.