Pozvánka k ledové stěně na ICE RUN 2013

(Tisková zpráva) V sobotu 2. února 2013 proběhne na Ledové stěně ve Víru již 5. ročník závodu v ledovém lezení na rychlost, který většina příznivců a účastníků zná pod názvem ICE RUN.

Od roku 2010 je ICE RUN oficiálním Mistrovstvím České Republiky v této lezecké disciplíně. Závod je otevřen pro všechny kategorie lezců, rozdělen pouze na muže a ženy. Nejprve probíhá kvalifikace jediným pokusem v cestě. Do večerního finále postupuje 10 mužů a 5 žen s nejlepšími časy z kvalifikace. Ve finále je opět jeden pokus.

Letošní ročník bude mít oproti předchozím zkrácenou kvalifikaci, která začne až ve 13:00 a bude probíhat do 16:00. Finále odstartuje tradičně, tedy v 19:00, za umělého osvětlení. Ihned po jeho skončení proběhne vyhlášení výsledků.

Pořadatelé zvou všechny tradiční účastníky, ale také každého, kdo chce zažít báječnou a napjatou atmosféru ICE RUNU v krásném prostředí Ledové stěny Vír a vyzkoušet svoji rychlost na vertikálním ledu. Stejně tak věrné fanoušky této akce, pro které je připraveno občerstvení a nezbytný svařák.

Těšíme se 2. února pod Ledovou stěnou ve Víru.

Akci podporují: ČHS, ADREX.CZ, HIGH POINT, SINGING ROCK
Propozice závodu na: HOROSVAZ.CZ, ADREX.CZ

Podzimní rybářské závody 1. září 2012

Od roku 1993 pořádá MO MRS Vír, o.s. rybářské závody na Vojtově rybníku ve Víru, od roku 2003 pak dvakrát v roce: na jaře a na podzim.

A také v sobotu 1. září 2012 ráno se u Vojtova rybníku pod Vírem sešlo celkem 39 nedočkavých rybářů z širokého okolí – ze Žďáru n. S., Poličky, Kunštátu, Velké Bíteše, Černé Hory, Bystřice n.P., Dalečína atd., aby změřili své umění v lovu ryb na udici. Bohužel chyběli rybáři z Víru!

Vítalo je příjemné počasí: bylo sice pod mrakem, ale nepršelo, nefoukalo a nebylo chladno. Co více by si mohli pořadatelé i rybáři přát!

V průběhu dvou poločasů ulovilo rybu 22 rybářů, ostatní vyšli naprázdno. Celkem bylo uloveno 63 ryb, z toho 51 kaprů a 12 ostatních ryb (plotic, cejnů).

Nejúspěšnějším rybářem se stal s deseti kapry Radek Šafář z Kunštátu před krajanem Radomírem Hniličkou, který ulovil 5 kaprů a 2 jiné ryby. Třetí místo pak získal se čtyřmi kapry a třemi jinými rybami Luboš Tlustý za Žďáru n. S.

Tři nejúspěšnější si odnesli hezké poháry a hodnotné ceny, na dalších dvanáct pak čekaly další zajímavé ceny.

Bohuslav Matuška

Orálek bez konkurence

Letos opět za finanční podpory Fondu Vysočiny uspořádala Obec Vír spolu s OA Jiskra Vír již 59. ročník Malého svrateckého maratonu. Ještě v pátek pořadatelé sledovali počasí, které běhu vůbec nepřálo. Teploty přesahovaly 30 stupňů a proto uvítali, když přišel déšť, který trval celou noc a ještě ráno zkrápěl tratě závodu.

Výsledky ke stažení: Výsledky 59. ročníku Malého svrateckého maratonu

Vůbec to nevadilo ani dětem, kdy byl při 34. ročníku Běhu Vírem mládeže překonán účastnický rekord a závodilo jich celkem 173!

(Pokračování textu…)

Fotografie z 59. ročníku Malého svrateckého maratonu

Návštěvnice Therress nám poskytla odkaz na fotografie, které pořídila v průběhu sobotního 59. ročníku Malého svrateckého maratonu. Přes 200 fotografií naleznete na adrese therress.rajce.idnes.cz, níže jsou pouze tři obrázky pro ukázku.
Aktualizace: další fotografie doplnil ještě návštěvník Dao na adrese dao.rajce.idnes.cz.

Malý svratecký maraton – co na vás čeká kromě běhání?

Pokud přijdete v sobotu 25. 8. 2012 ke kulturnímu domu, čekají na vás, kromě běhání, ještě další zajímavosti. U stánku Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR si zdarma můžete nechat přeměřit váš krevní tlak, ale také tělesný tuk. Dále budete seznámeni s výhodami a příspěvky pro pojištěnce VZP ČR.

S další zajímavou prezentací se uvede HEALTY PLANET,s.r.o. z Kyjova, výhradní dovozce CHIA semínek do ČR, SR, Ukrajiny a Ruska. Zde proběhne zdarma ochutnávka a také prodej CHIA semínek, produktu, který dováží z Mexika a Guatemaly. Konzumací semínek získáte velké množství energie, mastných kyselin OMEGA 3 a OMEGA  (více než z lososa), můžete hubnou bez pocitu hladu. O dalších možnostech vás budou informovat zástupci firmy.

Pro rodiče i děti se uvede firma Zábavné učení. Před začátkem nového školního roku předvede svoje výrobky a děti si s ní mohou zasoutěžit v zábavných hrách.

Výhradně pro děti, a to opět zdarma, je pro děti připraven pohádkový skákací hrad a nově také skluzavka. Pokud se vás drží štěstí, můžete vyhrát některou z cen při tombole, kde na vás čeká jako hlavní výhra hodinový vyhlídkový let pro tři osoby s HERBST AERO. Po celý den je pro vás připraveno občerstvení.

maraton