Simona úspěšná v běžeckém poháru

Naše Simona Couralová, dnes běhající za Hvězda SKP Pardubice, je úspěšná po první polovině BPP (Brněnský běžecký pohár). Po závodech v Jehnicích, Okrouhlé, Syrovicích, Kuřimě a Radosticích je na čele celkového pořadí v kategorii dorostenek.

Protože do konce seriálu zbývá ještě 5 závodů, přejeme jí, ať ji to běhá a dosáhne v těchto závodech co nejlepších výsledků.

OA Jiskra Vír

PF 2012

Všem fanouškům vírského fotbalu děkujeme za přízeň, přejeme hezké Vánoce a mnoho úspěchů v nadcházejícím roce 2012.

Fotbalový oddíl Jiskry Vír.

Vagonbowling pořádá Vánoční turnaj

V neděli 11. prosince se koná 1. vánoční turnaj jednotlivců v bowlingu. Přihlášky je možno rezervovat na emailu ou@virvudolisvratky.cz nebo na telefonním čísle 777 479 159. Všechny Dany mají vstup zdarma.  Pro ostatní, kteří nemají v tento den svátek je startovné ve výši 100 Kč a je třeba ho zaplatit do 8. prosince přímo na bowlingu. Pozdější přihlášky budou přijímány pouze v případě, že nebude naplněna kapacita turnaje. Začátek klání je v deset hodin, podrobný rozpis bude viset od 9. prosince na bowlingu. Pro účastníky je připravena bowlingová obuv zdarma, občerstvení a pro ty nejlepší i zajímavé ceny.

Vagonbowling bude 9. prosince otevřen od 20 hodin a ve dnech 24.,25. a 31. prosince a 1. ledna bude Vagonbowling uzavřen.

Vzpomínka na Dr. Františka Vojtu

Pan Karel Sliž zavzpomínal na svého spolupracovníka z doby stavby Vírské přehradydoktora Františka Vojtu, který se do historie naší obce vryl nesmazatelným písmem – během budování betonové hráze Vírské přehrady inicioval a pořádal první ročník Malého svrateckého maratonu, který se od onoho roku 1954 běhá každý rok a je jedním z nejstarších vytrvalostních závodů na Moravě.

Celý článek: Dr. František Vojta na stavbě Vírské přehrady

58. ročník Malého svrateckého maratonu je za námi

maraton Od 8 hodin začala prezentace na 33. ročník Běhu Vírem mládeže, kde pořadatelé z OA Jiskra Vír přivítali v 9,30 hod. na startu 13 kategorií celkem 153 mladých závodníků (78 dívek a 75 chlapců) nejen z ČR, ale i Rakouska. Každý, kdo doběhl, vyhrál, protože každý ze závodníků dostal nejen diplom, ale i věcnou cenu.

Co pořadatelé nejvíce sledovali, bylo počasí. Na startu hlavního závodu ve 14,30 hod. bylo 32°C a proto se více závodníků, z předem přihlášených, ze závodu omluvilo. Přesto na trať vyrazilo 69 závodníků, z nichž bylo pouze 6 žen a 1 závodník (Ivan Skřivánek) se odrážel na dřevěné drezíně.

Výsledky ke stažení:

 

Favorité závodu nezklamali. Na 5. km byla v čele trojice Orálek, Serbessa a Jun (čas 16:24 min.) před Wallenfesem (16:41) a Žákem (16:58). Následoval Ondráček (17:25) a skupinka Kratochvíl, Ožanka, Siegel, Chlubna a Štýbnar (18:43). Na 10. km vedli Orálek se Serbessou (34:02), Jun ztrácel 6 sec. a  Wallenfels se vzdálil Žákovi na 30sec. Na obrátce v Nedvědici opět čelo beze změn. Orálek a Serbessa (54:48) před Junem (56:05) již 76 sec. Na 4. místě již Žák a 5. Ondráček, kteří získali náskok na Wallenfelse již 9 sec.

(Pokračování textu…)

Přijďte na maraton a proleťte se nad Vírem

Pořadatelé získali překrásnou cenu do tomboly sobotního Malého Svrateckého Maratonu. Pan Karel Peřan věnoval poukaz na hodinový let trojmístným letadlem a tak, kdo bude mít šťastnou ruku, může si vytáhnout los právě s touto cenou.

p5100052