Zrušen 16. ročník horského běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady

Na základě opatření vlády, se z důvodu epidemie koronaviru ruší 16. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“, který se měl konat v sobotu 30. května 2020. Akci nelze, vzhledem k obsazeným termínům, přeložit, proto se v letošním roce konat nebude.

Zdeněk Šudoma, předseda atletického oddílu Jiskra Vír, z.s.

Atletický oddíl Jiskra Vír v roce 2020

Atletický oddíl Jiskra Vír, z.s. v letošním roce uspořádá tradiční běžecké akce. V sobotu, 30. května, to bude již 16.roč. horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“, kdy závodníci zdolají 28 km dlouhou trasu s celkovým převýšením 528 m v okolí přehrady. Pro příchozí bude připraven 16.roč. závodu „Přes přehradu“, závod na 4,2 km. Pro stálé účastníky tu bude změna, hlavní závod tentokrát odstartuje v 10,30 hod.

Na sobotu 22. srpna připravujeme akci „Ve Víru běháme všichni 2020“, sestávající z 67.roč. „Malého svrateckého maratonu“ na 32 km dlouhé trati z Víru do Nedvědice a zpět, 54. roč. „Běh Vírem“ dorostu na 3 km a běžeckých závodů dětí a mládeže od předškolního věku, 42. roč. „Běh Vírem mládeže“, na tratích u kulturního domu. Tato akce bude podpořena z Fondu Vysočiny „Jednorázové akce 2019“.

Obě akce jsou zapojeny do „VC východních Čech v bězích 2020“ a budou společně hodnoceny jako běžecký pohár „Běháme Vysočinou 2020“ .

Atletický oddíl uvítá jakoukoliv podporu těchto akcí a předem za ni děkuje.

Veřejná diskuse na téma „Sport ve Víru“

Zveme všechny aktivní sportovce, členy spolků, fanoušky a vlastně všechny občany, kteří se zajímají o sport v naší obci, na veřejnou diskusi na téma “Sport ve Víru”. Akci organizuje sportovní komise, která vznikla jako poradní orgán obecního zastupitelstva pro záležitosti související se sportem. Smyslem akce je vyslechnout Vaše názory, nové nápady a další plány, které budeme následně schopni prezentovat při jednáních zastupitelstva. Akce proběhne 5.ledna od 13:00 hodin v kulturním domě ve Víru. Drobné občerstvení zajištěno. Budeme rádi za jakékoliv podněty, které můžete zasílat prostřednictvím zpráv na této stránce nebo anonymně na emailovou adresu info@sportvir.cz. Děkujeme a těšíme se na hojnou účast :-)

David Matuška

PS : Prosíme o potvrzení účasti, abychom mohli přizpůsobit místo konání a občerstvení.

Jiskra Vír – nové obsazení výkonného výboru

Na začátku listopadu zvolila valná hromada nové obsazení výkonného výboru Jiskry Vír z.s.
Velký počet účastníků veřejnou volbou hlasoval pro kandidáty následovně:

☑️ Šenkýř Petr – 30 hlasů
☑️ Skoumal Jaroslav – 30 hlasů
☑️ Kunčíková Markéta – 29 hlasů
☑️ Lahodný David – 23 hlasů
☑️ Matuška Michal – 22 hlasů
☑️ Preisler Jan – 20 hlasů
☑️ Bělehrad Jakub – 16 hlasů
—————————————
Hájek Antonín – 15 hlasů
Šudoma Zdeněk –  14 hlasů

Následně na prvním zasedání nového výkonného výboru bylo zvoleno nové obsazení statutárních orgánů Jiskry Vír, z.s.:

☑️ Předseda – David Lahodný
☑️ Místopředseda – Jakub Bělehrad
☑️ Hospodář – Michal Matuška
—————————————
☑️ Revizor – Jakub Preisler

Část původních členů výboru chtěla svoji funkci předat mladším, což se jim nakonec podařilo a je skvělé, že je ve Víru tolik mladých lidí, co hozenou rukavici sebrali.

Nastupuje nová generace, která se bude snažit navázat na předchozí úspěchy a díky novým nápadům a inovacím chce dál posouvat sport ve Víru.

V době, kdy mládež sedí u PC, máme ve Víru silnou základnu a společný směr, kterým se chceme vydat. Podporovat mládež, stávající oddíly a netradiční sporty, které se v našem údolí v posledních letech zabydlely.
⚽️🎾🏒🧗‍♂️🚵‍♂️🤸‍♂️🏃‍♂️

Ať žije Jiskra!

Pozvánka na valnou hromadu JISKRY Vír z.s

Pozvánka na valnou hromadu JISKRY Vír z.s., která se koná v neděli 3. 11. 2019 v 9,30 hodin v sále kulturního domu ve Víru.

Program:

  1. Zahájení
  2. Volba volební a mandátové komise
  3. Zpráva o činnosti
  4. Zpráva o hospodaření
  5. Zpráva mandátové komise
  6. Volby výkonného výboru
  7. Diskuze
  8. Různé

Zdeněk Šudoma v.r.
předseda  Jiskra Vír z.s.

2. ročník turnaje v nohejbalu

Zveme vás na 2. ročník turnaje v nohejbalu, který se uskuteční v sobotu 7. září 2019 od 14.00 hodin na hřišti v Ledničkách.

Tříčlenná družstva přihlaste  na email ou@virvudolisvratky.cz

Startovné 100,-.

Těšíme se na vás !