Sportovní sobota ve Víru

Již v sobotu 25. 5. se uskuteční první z plánovaných akcí Jiskry Vír. Celý sportovní den začne v 9,30 hod., kdy s o.s. „Spolek přátel obce Vír“ a členy horolezeckého oddílu proběhne sportovně laděný „Dětský den“. Děti mohou soutěžit v různých disciplínách a za odměnu pak dostanou párek v rohlíku s limonádou a další odměny. Zdarma bude pro nejmenší připraven skákací hrad.

Hlavní závod, 15.ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ (propozice) bude odstartován ve 14,30 hod., kdy se na 28 km dlouhou trať vydají závodníci z celé ČR. Závod je součástí běžeckého poháru „Běháme Vysočinou“ spolu s 66. ročníkem Malého svrateckého maratonu, který chystáme na 24. 8.

Ve 14,45  na 4,2 km dlouhou trať vyběhnou závodníci – příchozí (ženy i muži bez rozdílu věku), v rámci 15. ročníku běhu „Přes přehradu“. Závodu se mohou zúčastnit všichni, kteří chtějí změřit svoje běžecké síly. Vyhlášení výsledků hned po doběhu posledního závodníka.

Vyhlášení výsledků hlavního závodu bude v cca 18,00 hod.

Přijďte povzbudit závodníky a vezměte s sebou své přátele a hlavně děti. Pořadatelé se na vás těší a jistě se vám bude u nás líbit.

Po celý den je připraveno občerstvení a tradiční tombola.

Pozvánka na 16. ročník Memoriálu Zdeňka Vavříčka

Pozvánka na 16. ročník v sobotu 18. května 2019 v 10 hod. Informace:  Irena Valová, tel: 724 284 333,  e-mail: irena.valova@seznam.cz, Bohuslav Matuška, tel: 724 218 379.

Prezentace: v sobotu  18. května 2019 v 9,30 hod u Hasičské zbrojnice ve Víře. V 10 hod po přivítání vyjíždíme!

Trasy memoriálu : 

  1. Vír – Dalečín (DD klub) – Veselí – Hluboké – Korouhvice – Chlum – (U tety Áji) – Vír.
    Délka trasy je 26 km a je vhodná i pro rodiny s dětmi. Kdo nemůže do kopce, sleze 🙂
  2. Vír – Nedvědice – Rožná – Dol. Rožínka – Bystřice nad Pern. – Dalečín (DD klub) – Veselí – Hluboké – Korouhvice – Chlum (U tety Áji) – Vír.
    Délka trasy je 62 km.
  3. Vír – Nedvědice – Rožná – Dol. Rožínka – Rozsochy – Skalský Dvůr – Lísek – Míchov – Jimramov – Dalečín (DD klub) – Veselí – Hluboké – Korouhvice – Chlum (U tety Áji) – Korouhvice –  Vír.
    Délka trasy je 74 km.

Celou akci společně zhodnotíme u piva s tradičními medailemi v podobě utopenců pro účastníky ve na terase hotelu Vír.

Přijďte si zasportovat a potěšit se!

Akce „Ve Víru běháme všichni 2018“ úspěšně za námi

Letos opět za podpory Kraje Vysočina – Fond Vysočiny a v rámci akce ČUS „Sportuj s námi 2018“ se uskutečnila akce „Ve Víru běháme všichni 2018“ sestávající ze 40. roč. „Běh Vírem mládeže“, 52. roč. „Běh Vírem“ – dorost a 65. roč. „ Malého svrateckého maratonu“.

Za vcelku , pro běhání dobrého počasí, se dětských závodů zúčastnilo celkem 169 aktivních běžců, kteří nebyli jen z ČR, ale i z Izraele a Mexika. Závodilo se na tradičních tratích, s již tradičními odměnami, párkem v rohlíku s limonádou, sladkostmi, drobnými dárečky, diplomy i medailemi, které pořadatelé předávali v textilních taškách (ne plasty) speciálně vyrobených pro tuto akci.

(Pokračování textu…)

Ve Víru běháme všichni 2018

Při akci Ve Víru běháme všichni 2018 letos oslavíme dvě jubilea. Malý svratecký maraton má již svůj 65. ročník, 40. ročník mají pak závody těch nejmladších, Běh Vírem mládeže. Letos opět za podpory Fondu Vysočiny a v rámci akce ČUS Sportuj s námi 2018 uvítáme u nás ve Víru v sobotu 25. 8. všechny, kteří dávají přednost pohybu. Akce začne od 8,00 hod. prezentací těch nejmladších, první kategorie těch nejmenších s rodiči se postaví na start v 9,30 a další kategorie budou postupně následovat. Vyhlášení výsledků dopoledních závodů předpokládáme v 11,15, kdy každé dítě bude odměněno nejméně párkem v rohlíku s limonádou.  V pravé poledne začne 2. roč. soutěže v pojídání feferonek Vírský Chilli Drak, pořádaná  Spolkem přátel Obce Vír.

Start hlavního závodu je připraven na 14,30 hod. (konec prezentace je ve 14,00), kdy závodníci vyběhnou na trasu z Víru do Nedvědice a zpět. Po jejich startu se připraví na svůj závod děvčata a chlapci, kteří na svůj 3 km dlouhý závod, 52. roč. Běh Vírem odstartují ve 14,45 hod. Vyhodnocení proběhne ihned po ukončení závodu. Prvního závodníka hlavního závodu můžeme očekávat v cíli přibližně za 1hod. 50 min., předpokládané vyhlášení celkových výsledků je v 18,45 hod.

Pro všechny diváky je připraveno během celého dne občerstvení, od 11,00 hod. bude zahájena tradiční tombola s kvalitními cenami. Pro naše nejmenší je připraven  z d a r m a  skákací hrad. Celý den bude zakončen tradiční Maratonskou veselicí  se skupinou Karel Gott revival Morava.

Na vaši účast se těší pořadatelé, kteří zároveň děkují všem, kteří jakýmkoliv způsobem podpořili konání celé akce.

Turnaj tří okresů

V sobotu 28. července 2018 se uskutečnil tradiční turnaj v kopané mužů. Letos již 44. ročník Turnaje tří okresů uspořádal s nadšením oddíl kopané Jiskry Vír v areálu fotbalového hřiště Na Bahnech.

Za velkého tepla, ale na perfektním trávníku se sehrálo celkem 6 zápasů. Hrálo se systémem každý s každým s hrací dobou 2 x 25 minut. Program dne oživily poprvé dovednostní soutěže pro jednotlivce, které nominovali trenéři jednotlivých týmů. K bezproblémovému průběhu turnaje přispeli zkušení rozhodčí a nadšení pořadatelé.

Pro hráče a fanoušky bylo připraveno výborné občerstvení a TOMBOLA.

Konečné pořadí:

  1. TJ ROZSOCHY
  2. TJ SOKOL JIMRAMOV
  3. JISKRA VÍR
  4. FC BOROVÁ-TELECÍ

Nejlepší hráč:Pazdera Aleš, FC Borová-Telecí
Nejlepší střelec: Jaroš Alex, TJ Rozsochy
Nejlepší brankář: Havel Marek, Jiskra Vír

Velké dík patří partnerům celého turnaje, účastníkům a skupině pořadatelů, kteří stojí za úspěšným turnajem. Přístí rok opět na viděnou ve Víru 🙂

Celý program dne, výsledky jednotlivých zápasů a dovednostních soutěží a rozsáhlou fotogalerii si můžete prostudovat níže.

Michal Matuška

(Pokračování textu…)

40. ročník fotbalového turnaje žáků ve Víru – 23. června 2018

V sobotu 23.června 2018 uspořádal fotbalový oddíl TJ Jiskra Vír již 40.ročník turnaje v kopané. Přihlášených 5 družstev žáků odehrálo celkem 10 utkání,ze kterých pak vzešlo celkové umístění. Turnaj proběhl za proměnlivého, chladného počasí.

Turnaje se zúčastnila devítičlenná (8+1) družstva žáků ze Štěpánova, Sněžného, Radostína n.Oslavou, Dolních Heřmanic a domácího oddílu. Po zajímavých výsledcích rozhodly o konečném pořadí níže uvedené výsledky.

Nejlepšími jednotlivci se stali:

  • hráč: Jitka Vilišová z Radostína
  • brankář : Oto Procházka ze Sněžného
  • střelec :  Karel Orel z domácího týmu ( 5 branek ).

K dobrému průběhu turnaje a spokojenosti účastníků přispělo i dobře zajištěné stravování v Hotelu Vír a podpora mnoha sponzorů.

Výsledky:

Vír – Sněžné 1:1 (0:1) Krčil – Vít Ondra
Štěpánov – Sněžné 1:1 (0:0) Metela – Kunc
Radostín – Heřmanice 0:0 (0:0)
Štěpánov – Vír 1:6 (0:4) Metela – Karel Orel 3 (1x PK),Kluj 2,Kubík
Heřmanice – Štěpánov 2:0 (1:0) Večeřa,Musil
Radostín – Sněžné 0:0 (0:0)
Vír – Heřmanice 0:2 (0:2) Vala, Večeřa
Radostín – Štěpánov 1:2 (1:1) Dvořáková – Nedoma,Metela-PK
Heřmanice – Sněžné 0:0 (0:0)
Vír – Radostín 2:0 (1:0) Karel Orel 2

Pozvánka na 15. ročník Memoriálu Zdeňka Vavříčka

Pozvánka na 15. ročník v sobotu 19. května 2018 v 10 hod. Informace:  Irena Valová, tel: 724 284 333,  e-mail: irena.valova@seznam.cz, Bohuslav Matuška, tel: 724 218 379.

Prezentace: v sobotu  19. května 2018 v 9,30 hod u Hasičské zbrojnice ve Víře. V 10 hod po přivítání vyjíždíme!

Trasy memoriálu : 

  1. Vír – Dalečín (DD klub) – Veselí – Hluboké – Korouhvice – Chlum – (U tety Áji) – Vír.
    Délka trasy je 26 km a je vhodná i pro rodiny s dětmi.
  2. Vír – Nedvědice – Rožná – Dol. Rožínka – Bystřice nad Pern. – Dalečín (DD klub) – Veselí – Hluboké – Korouhvice – Chlum (U tety Áji) – Vír.
    Délka trasy je 62 km.
  3. Vír – Nedvědice – Rožná – Dol. Rožínka – Rozsochy – Skalský Dvůr – Lísek – Míchov – Jimramov – Dalečín (DD klub) – Veselí – Hluboké – Korouhvice – Chlum (U tety Áji) – Korouhvice –  Vír.
    Délka trasy je 74 km.

Celou akci společně zhodnotíme u piva s tradičními medailemi v podobě utopenců pro účastníky ve na terase hotelu Vír.

Přijďte si zasportovat a potěšit se!