(Pozor, tento článek byl publikován před 15 lety)

V sobotu 28.června 2008 uspořádal fotbalový oddíl TJ Jiskra Vír jubilejní 30. ročník turnaje v kopané. Turnaji opět přálo počasí, svítilo sluníčko, chvílemi se schovalo za mraky, a tak vládlo příjemné teplo po celý průběh turnaje. Přihlášená družstva byla rozdělena do dvou skupin : „A“: Bystřice n.P., Jimramov a domácí TJ a „B“: Bystré, Štěpánov n.S. a Rovečné. Favoritem turnaje bylo opět družstvo Bystřice, se kterým se ve skupině utkal domácí tým a po obětavém výkonu prohrál 3 : 0. Hůře dopadlo třetí mužstvo skupiny, Jimramov, který porazila Bystřice 9 : 0. Domácí mužstvo pak porazilo Jimramov po stálé převaze pouze 1 : 0 a v souboji o 3. místo se střetlo s druhým týmem skupiny „B“ – mužstvem Štěpánova, který porazilo přesvědčivě 3 : 0. O 5. a 6. místo se utkala družstva Rovečného a Jimramova, vítězství vybojoval tým Jimramova až po pokutových kopech, když utkání skončilo nerozhodně 1 : 1. Ve finále se střetla mužstva Bystřice a Bystrého a po vyrovnaném průběhu zvítězilo mužstvo Bystřice těsně 1 : 0. Nepříjemnou událostí tohoto utkání bylo zranění hráče Bystrého, který musel být se zraněným kotníkem převezen přivolanou sanitkou do nemocnice na vyšetření.

Při závěrečném vyhlašování výsledků obdržela všechna družstva i vyhodnocení jednotlivci poháry, diplomy a další ceny. Nejlepšími jednotlivci se stali – nejlepší hráč: Jan Novotný z Bystrého, brankář: Stanislav Jelínek ze Štěpánova a střelec: Tomáš Padrtka z Bystřice (6 branek). Zajímavostí turnaje byly dvě fotbalistky v mužstvu Rovečného a jedna v týmu Štěpánova.

K dobrému průběhu turnaje a spokojenosti účastníků přispělo i dobře zajištěné stravování v restauraci „Na Hrdé Vsi“, za což patří personálu poděkování pořadatelů.