(Pozor, tento článek byl publikován před 13 lety)

V sobotu 4. září ráno opět ožilo okolí Vojtova rybníku pod Vírem. Někteří nedočkaví rybáři už přijeli za tmy, aby se zúčastnili podzimních rybářských závodů v lovu ryb na udici, které již po několik let pořádá místní rybářská organizace. Nevítalo je právě příjemné počasí: od rána hrozilo deštěm, který se pak spustil krátce po zahájení závodů a drobně a vytrvale skrápěl všechny přítomné celé dopoledne. Přesto přijelo soutěžit 56 rybářů z širokého okolí – ze Žďáru n. S., Havl. Brodu, Svitav, Černé Hory, Brna, Bystřice n. P., Dalečína atd.

Na nepřízeň počasí jsou rybáři zvyklí a připraveni, ale horší je, když ani neberou ryby! A těm se v sobotu opravdu nechtělo. Jenom 32 rybářů ulovilo nějakou rybu, ostatní vyšli naprázdno. A ti úspěšní ulovili celkem 41 kaprů, 2 amury a 59 ostatních ryb (plotic,cejnů,línů).

Když pak pořadatelé sečetli výsledky, stanovili toto pořadí: 1. místo – Radek Vtípil ze Žďáru n. S., ulovil 5 kaprů, amura a 6 jiných ryb a získal 315 bodů. 2. místo – Ladislav Polovic, také ze Žďáru, ten ulovil 6 kaprů a 5 jiných ryb, 296 bodů a 3. místo – David Beneš, opět ze Žďáru, 4 kapři, 4 jiné ryby, 186 bodů. Čtvrtý pak skončil mladý rybář místní organizace, Dominik Nedoma z Nedvědice se ziskem 143 bodů. Ti nejlepší si pak odnesli hezké poháry a hodnotné ceny.

Po vyhlášení výsledků byla jako tradičně slosována bohatá tombola s deseti živými kapry a mnoha zajímavými cenami.

B. Matuška