(Pozor, tento článek byl publikován před 12 lety)

Jako každý rok bude květen naplněn sportovními akcemi a zábavou. Všechno začne již v sobotu 5.5.,  akcí „Vírské výlety pana Františka Šťastného“, kdy se můžete již od 7,00 hod. vydat na některou z připravených turistických tras. Trasy jistě splní vaše očekávání. V galérii „Na Bahnech“ (bývala MŠ), kde proběhne prezentace, si budete moci prohlédnout výstavu fotografií.

Další víkend ocení přátelé rybolovu, pro které připravila MO MRS na sobotu 12. 5. pro dospělé a v neděli 13.5. pro mládež rybářské závody na místním Vojtově rybníku. Závody budou přístupné i pro zájemce, kteří nejsou členy rybářské organizace a chtějí si vyzkoušet své rybářské umění.

Pro cyklisty se připravuje na sobotu 19.5. „Memoriál Zdeňka Vavříčka“ – cykloturistické výlety na trasách v okolí Víru. Délky tras jsou stanoveny jak pro rodiny s dětmi, tak i pro méně či více zdatné cyklisty. Odjíždí se od Vavříčkových (u mostu na Závodí) v 10,00 hod.

Poslední sportovní akcí, v sobotu 26.5., je 8. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“, závod na 28 km s převýšením 524m. Součástí tohoto běhu je závod „Přes přehradu“ – pro příchozí na 4 km. Od 7,00 hod. se můžete vydat na trasy akce „Pěšky Vírem a okolím“ , kdy si na vyznačených trasách i s doprovodem můžete prohlédnout naší obec a její blízké okolí. Pro děti, mládež i diváky budou připraveny netradiční sporty, pro ty nejmenší pak od 10,30 hod. skákací hrad ! Celý den bude zakončen ve 20,30 hod. Taneční zábavou pro všechny generace.

Věříme, že si uvedené akce poznamenáte do svého kalendáře a svojí účastí podpoříte pořadatele, kteří pro vás na všech akcích připravili i bohaté občerstvení.

Podrobnější informace o jednotlivých akcích se dozvíte z „Novinek“, plakátů, případně webových stránek obce.