(Pozor, tento článek byl publikován před 11 lety)

Město Bystré po jedenácti letech opět hostí účastníky nádherného evropského setkání. V termínu 23. –26. srpna 2012 přijedou do našeho kraje stovky lidí, kteří žijí podobně jako my, jen v jiných koutech Evropy. Obec Vír má možnost účastnit se této sympatické družby. Město Bystré nás požádalo, abychom, kromě jiného zajistili ubytování v rodinách pro čtyřicet účastníků z Rakouské obce Kirchheim. Touto cestou se tedy obracím k zájemcům z řad vírských občanů, aby do konce měsíce června nahlásili na obecním úřadu ve Víru svůj zájem ubytovat několik rakouských návštěvníků bysterského setkání.

V roce 2001 jsme obdobně hostili návštěvníky z Anglie a mnozí z těch, kteří se tenkrát do akce zapojili, jistě rádi vzpomínají jednak na pobyt Angličanů u nás, ale také na výměnnou návštěvu, kterou jsme absolvovali v anglické obci Sweffling v roce 2003.

Hosté z Rakouska budou pravděpodobně kromě němčiny ovládat i angličtinu, ale zkušenost je taková, že i když žádný z těchto jazyků neovládáte, vždy naleznete společnou řeč.