(Pozor, tento článek byl publikován před 9 lety)

V sobotu 10.května 2014 uspořádala Místní organizace rybářů ve Víru  na Vojtově rybníku ve Víru již 24. ročník rybářských závodů, kterého se zúčastnilo 41 rybářů. Kromě domácích to byli rybáři z širokého okolí – ze Žďáru n.S., Poličky, Svitav, Kunštátu, Černé Hory, Bystřice n.P., Dalečína, atd. Ti všichni přišli poměřit své umění v lovu ryb na udici. Závody začaly v 7 hodin za slunečného počasí a klidnou hladinu rybníku občas zčeřil nárazový a studený vítr. Zpočátku se dlouho čekalo na prvního uloveného kapra, ale k polednímu začaly být úlovky častější. A tak po ukončení závodů ve 12 hodin napočítali rozhodčí celkem 68 ulovených ryb, z toho 36 kaprů, 1 amura a 31 ostatních ryb (plotic,cejnů atd.). Na ulovení těchto ryb se podílelo 22 rybářů, dalších 19 vyšlo naprázdno.  

Nejúspěšnější rybář toho dne byl s osmi kapry (326 bodů) Miroslav Šafář z Kunštátu před Tomášem Mlýnkem z Brna, který ulovil 5 kaprů a 6 jiných ryb (243 bodů) a třetí místo získal se třemi kapry, amurem a dvěma jinými rybami (212 bodů) Jaroslav Beran z Rožné.

Tři nejúspěšnější si odnesli hezké poháry a hodnotné ceny, na dalších sedm pak čekaly další zajímavé ceny. Cenu za největší rybu získal Jaroslav Beran z Rožné, jehož ulovený amur měřil 58 centimetrů. Zvláštní cenu pořadatelů obdržela jediná účastnice závodů – Dana Stašáková.

V neděli 11. května pak soutěžili na Vojtově rybníku mladí rybáři do 16ti let.

I když počasí stále hrozilo deštěm a několikrát během dopoledne drobně zapršelo, sešlo se u rybníku 21 soutěžících, kteří ve dvou poločasech ulovili celkem 39 ryb (22 kaprů, 1 amura a 16 jiných ryb).

V závodech zvítězila překvapivě dívka: Nela Benešová ze Žďáru n.S., která za 5 kaprů a 1 jinou rybu získala 250 bodů. Druhé místo získal Tomáš Čermák z Bystřice n.P.- 4 kapři- 184 bodů a třetí byl Radim Klusák z Dalečína: 4 kapři a 2 jiné ryby a 182 bodů. Nejlepším domácím rybářem byl Adam Zbytovský na 4.místě. Zkrátka však nepřišli ani ostatní soutěžící, protože pořadatelé připravili pro všechny kromě občerstvení i zajímavé ceny.

Touto cestou pak pořadatelé děkují všem sponzorům za jejich podporu.