(Pozor, tento článek byl publikován před 6 lety)

V sobotu se uskutečnil ve Víru již 13. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“. Za krásného, pro běžce až velmi teplého počasí, vyběhlo na trasu 28 km dlouhého běhu celkem 52 závodníků. Mezi favority v kategorii mužů patřili Daniel Orálek a Jan Kohut. V ženách pak nestárnoucí Ivana Martincová. Z počátku běžel na vedoucí pozici Orálek, později pak nastoupil Kohut a v cíli byl lepší o 2 minuty. Na třetím místě skončil Tomáš Hrdina o dalších 7 minut zpět. V ženách se první tři ženy vešly do necelých dvou minut v pořadí Ivana Martincová, Mirka Pešáková a pro pořadatele překvapení, Alena Bojanovská ze Žďáru nad Sáz.

Součástí celé sportovní soboty byl 13. ročník běhu pro příchozí „Přes přehradu“, kterého se zúčastnilo 19 běžců. V mužích překvapivě zvítězil mladý Jaroslav Coural z domácí Jiskry a v ženách pak Renata Glierová z Doubravníka.

V dopoledních hodinách se uskutečnil Dětský den, kdy si cca 80 dětí zasoutěžilo v různých, převážně sportovních soutěžích se „ Spolkem přátel Víru“.  Vyzkoušelo si i lezení na lezecké stěně za odborného dozoru členů horolezeckého oddílu Vír.

Všichni aktivní účastníci sportovní soboty byli zásluhou sponzorů odměněni cenami. Pořadatelé by chtěli poděkovat všem, kteří se jakkoliv podíleli na zdárném průběhu celé akce.

Stupně vítězů ženy „Přes přehradu“

Stupně vítězů muži „Přes přehradu“

Stupně vítězů muži „Bystřickem kolem Vírské přehrady“

Stupně vítězů ženy „Bystřickem kolem Vírské přehrady“

Výsledková listina

Výsledky ke stažení jako XLS dokument.

Seznam sponzorů při 13. roč. „Bystřickem kolem Vírské přehrady“

Obec Vír
Obec Dalečín
LSO, s.r.o., Karasín
OKNA Bystřice
ACARE Brno
Hotel Vír
TS města, a.s. Bystřice nad Pern.
NEKUPTO, s.r.o.
FONETIP, s.r.o
Horolezecký oddíl Vír
Osvěžení „U tety Áji“ Chlum
Kolprint Nedvědice
D. Košíková Vír
J. Sehnalová Vír
SDH Vír
o.s. „Spolek přátel Víru“
Lékárna ARNICA
Fonorex Bystřice n. Pern.
Řeznictví Fr. Šutera
Řeznictví Pavel Štěpánek
VZP ČR
Masáže Petra a Hanka Bystřice
MEDIC PEEL, s.r.o. , Z. Ševčík
KRAB s.r.o., R. Masařík
I. Navrátilová, Trpín
Autokemp „Na Kopci“
TE Kuřim

Pořadatelé děkují všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na uspořádání dnešní akce a omlouvají se těm, na které čistě náhodou zapoměli.