(Pozor, tento článek byl publikován před 6 lety)

Za horkého letního počasí se uskutečnil na Žďársku (možná i na Vysočině) nejstarší žákovský turnaj v kopané, který měl již 39. ročník.

Za účasti 5 ti mužstev z Bystrého, Sněžného A a B, Štěpánova n. Svr. a Víru, která sehrála celkem 10 zápasů, skončila bez porážky družstva Sokola Bystré a domácí Jiskry. Když spolu sehrála utkání, které skončilo bez branek, rozhodovalo o pořadí skóre, které měla, k radosti domácích diváků, Jiskra lepší. Třetí místo obsadilo A družstvo ze Sněžného před Štěpánovem a Sněžným B. Pořadatelé také vyhlásili nejlepšího hráče – Zuzana Jílková ze Štěpánova, brankáře – Filip Pospíšil ze Sněžného A a střelce – Jiří Tomášek z domácí Jiskry, který vstřelil 5 branek.

Všechna družstva i jednotlivci byli odměněny poháry a věcnými cenami, za což by pořadatelé chtěli poděkovat sponzorům, kterými byli Obec Vír, LSO Karasín, OKNA Bystřice, Hotel Vír, Michal Matuška, Nekupto, ACARE, Smíšené zboží pí. Dagmar Košíková, Fonetip p. Radek Ambrož a Stavebniny Zeman.

Celý turnaj skončil úspěšně a mladí fotbalisté i diváci se mohou těšit na jubilejní 40. ročník, který se uskuteční v příštím roce.