(Pozor, tento článek byl publikován před 6 lety)

Celý festival zahájí v pátek 28. 7. ve 14,00 hod. pro vírské děti známý a oblíbený herec Jan Hrubec s pohádkou Zvířátka a loupežníci. Na jeho vystoupení naváže od 15,00 hod. dívčí skupina AMaTer, Martina Hájková a Tereza Syslová ze Žďáru nad S., která představí písně ze své vlastní hudební tvorby. Děti se mohou těšit od 16,00 hod. na další, tentokrát Vodnickou pohádku, se kterou se představí loutkové divadlo Kozlík z Hradce Králové. V 17,00 hod. nás skupina historického šermu Othala zavede do Dánska v první polovině 10. století. Pro velké (i malé) vystoupí od 18,00 hod. kouzelník Karel Pomahač, který k nám přijede z Olomouce a pochází z Nového Města na Moravě. O sobě říká: „Asistoval jsem Davidu Copperfieldovi, jsem komediální kouzelník“. Od 19,00 hod. se představí brněnská kapela Funky Chicken, která hraje energickou moderní hudbu s českými texty, plnými humoru. Na ně naváže, a celý páteční program zakončí, od 21,30 hod. kapela z Prahy MoveBreakers, která má za sebou nejen koncerty v České republice, ale i v Itálii a na Slovensku. Na pozoun hraje David Kadlec, pocházející z Dalečína.

V sobotu 29. 7. od 14,00 hod. se představí divadélko To Tem se hrou Divotvorný mlýnek – Tomáš a Tereza Machkovi s různými typy loutek. Následovat bude od 14,45 hod. profesionální žonglér, kejklíř a promotér Yuki žonglér CZ, který se ještě představí v 17,45 a 19,45 hod. V 15,00 hod. nám předvede své vystoupení úspěšný, národopisný dětský soubor Borověnka, který působí při ZŠ ve Štěpánově n. Svratkou. Po nich, tentokrát pro děti, vystoupí opět kouzelník Karel Pomahač a na něj naváže skupina historického šermu Othala. Všechny určitě potěší a hlavně rozesměje domácí ochotnický soubor Vířina s divadelní hrou Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka, se začátkem v 18,00 hod. Od 20,00 hod. na nás čeká vystoupení hudebního uskupení Schovanky, které na československé a české hudební scéně působí (v obměněné sestavě) již od roku 1971. Hrají stále s obrovským nasazením a svoje zkušenosti umí výborně prodat. Jejich vystoupení bude jistě úspěšným a překvapivým vyvrcholením celého festivalu. Na úplný závěr cca ve 22,00 hod. vystoupí se svou ohnivou show již představený Yufi žonglér CZ.

Po oba dny festivalu jsou pro vaše děti připraveny skákací hrady, workshopy a jiná překvapení, pro všechny pak občerstvení.

Vstupné: děti do výšky 1 metr zdarma, ostatní děti do 15 let – jeden den 60,- Kč, oba dny 100,-Kč, dospělí – jeden den 120,- Kč, oba dny 200,- Kč