(Pozor, tento článek byl publikován před 4 lety)

16. ledna jsme zahájili 7. ročník Vírské univerzity třetího věku. Prvním přednášejícím v novém školním roce byl pan Pavel Nepustil, který se nás seznámil se záludnostmi závislostí, jak lehce k nim přijdeme a jak těžké je se jich zbavit.

4. února proběhlo setkání s lovcem stromů Robem McBridem, o které jsme již informovali.

Další přednáška byla 13. února od paní Šimkové Dany, která už u nás jednou přednášela. Dnešní téma bylo Opera nekouše.  Paní Šimková nám pouštěla ukázky oper a ve zkratce nás seznámila s dějem daného hudebního díla i jejího autora (např. Mozart , Donizetti , Verdi  (opera Nabuko), Giacomo Puccini  (opery Tosca  a  Turandot,..). Paní Šimková nám i naživo zazpívala úryvek z opery Gianni Schicchi od Pucciniho.    I ti , kteří operu nemají rádi si určitě našli úryvek , který je zaujal.

Zatím poslední přednáška byla 27.2.2020 na téma Parcipativní rozpočet. Pan Vojtěch Černý nás v prvních 45 minutách seznámil s počátky a smyslem tohoto financování projektů. V další části přednášky se aktivně zapojili sami studenti. Byli jsme seznámeni s návrhy projektů samotnými navrhovateli a poté  jsme „nanečisto“ hlasovali pro jednotlivé návrhy.