Dne 26.11. uspořádalo občanské sdružení Přátelé Víru s finanční podporou obce Vír, SDH Vír a dobrovolníků 5. Mikulášskou besídku.

Celé akci předcházelo o týden dříve postavení a ozdobení vánočního stromu, který vybral a skácel opět p. Jaroslav Dědek a převezl se svojí technikou Petr Humpolíček. Samotné rozsvícení stromečku se zahájilo vystoupením sboru základní školy Vír za doprovodu pí. Horákové a Štouračové, které děti doprovázely hrou na kytaru. Letos jsme nově také postavili dřevěný betlémem s kulisami, které navrhla a namalovala p. Darina Kubíková.

Celou akci odstartoval DJ David Hamerský v 15:00 hod. dětskou diskotékou a připravenými soutěžemi. Po rozsvícení stromečku a zpívání dětí vstoupili na scénu děsiví čerti, kteří okamžitě pochytali zlobivé děti a odvlekli k nebeské váze. Vše zachránil Mikuláš s andělským doprovodem, přijíždějící na starobylé osvícené bryčce taženou hodnou kobylkou Dorkou, která se každý rok moc ráda předvede malým a velkým návštěvníkům besídky. Kočí Eliška zavezla Mikuláše před vánoční strom, kde ho nechala s anděly a čerty, aby se pustili do díla. Hodné děti byly odměněny balíčky a ty zlobivé čekal výprask od čertů a zavření do pekla.

Doufáme, že se malým i velkým návštěvníkům besídka po 2 leté nucené pauze líbila. Velký dík patří všem, kdo se na organizaci podíleli a těší nás, že opět přišlo na besídku více lidí a dětí než naposledy. Budeme se snažit napříště připravit ještě lepší program.

Za rok na viděnou.

Občanské sdružení Přátelé Víru