(Pozor, tento článek byl publikován před 15 lety)

letni-fotogalerie Po delší době došlo na Vírských internetových stránkách k rozsáhlejším úpravám. Nejznatelnější změnou je přizpůsobení vzhledu fotogalerie hlavní části webu, což je sice pouze změna vzhledová, ale zato určitě k lepšímu 🙂

Další změnou je nové levé (vedlejší) menu – na první pohled se moc nezměnilo, ale záhy po najetí kurzorem a některé jeho odkazy dojde k rozbalení podmenu s dalšími odkazy. Tato úprava je pro mě hlavně odrazovým můstkem pro důkladnou změnu struktury informací zde na webu. Během několika let množství informací nabobtnalo a nebylo by rozumné, aby se v nich návštěvníci nemohli snadno zorientovat.

Díky spolupráci s novou knihovnicí Danou Říhovou byla vytvořena nová část webu Knihovna (viz levé menu), která bude v budoucnu zajisté ještě rozšířena.

Kosmetické změny v Archivu asi ocení málokdo – kdo taky archiv všech článků každý den zkoumá, že – ale nově se v něm bude lépe orientovat. Tak jako dříve je možné vypsat články z určitého měsíce, nyní se ovšem nad a pod články zobrazí odkazy pro přecházení na měsíc tomu aktuálnímu předcházející či po něm následující. Pokud si někdo takto nechá vypsat pouze články u určité kategorie nebo určitého autora, vypíší se pouze měsíce, které obsahují alespoň jeden takový text. Praktická ukázka – nechám si vypsat mnou napsané články s kategorie Sport v měsíci květnu 2007 (zde). Odkaz „Následující měsíc“ nad výpisem článků ovšem nevede na červen 2007, ale až na červenec. V červnu jsem totiž žádný sportovní článek nenapsal. Čtenář může rychle projít všechny texty odpovídající danému autorovi, vybrané kategorii nebo obojímu za celou dobu existence stránek jednoduchým klikáním na odkazy následující nebo předchozí měsíc.

Toto jsou nejznatelnější úpravy. Máte-li sami nějaké návrhy, neváhejte se o ně podělit v komentářích.