(Pozor, tento článek byl publikován před 14 lety)

Rádi bychom vás informovali i touto cestou o stavu, ve kterém se nachází školní projekt „Komu se nelení, tomu se zelení“ – neboli naše botanická zahrada, jejíž první nárysy pozorujete, když se procházíte Vesnou.

Již koncem června jsme zde zveřejnili tiskovou zprávu, že nám byly Nadací Partnerství přiděleny peníze na realizaci naší zahrady a posezení v ní (více na www.skolaprozivot.cz).

Ačkoli nám v průběhu června vůbec nepřálo počasí, udělali jsme tam s dětmi a „rychlou rotou“ velký kus práce – bagr nám pomohl strhnout horní část kamenité jílovité půdy, navézt úrodnější kompost, ten rozhrnout, zasázet buky a část pozemku potáhnout netkanou textilií, aby v průběhu letních měsíců prostor tak nezarůstal plevelem. Všichni, kdo chodí kolem a viděli nás při práci, ví, že práce zde je velmi těžká, protože je zde půda opravdu kamenitá a to blátíčko, které z hlíny vzniklo po navezení kompostu, rodiče perou z bot a oblečení ještě dnes…

Fotečka, abychom si připomněli, jak to vypadalo dříve. Dnes je rozdíl patrný, zajděte se tam podívat!!! Fotky a průběžné zprávy budeme doplňovat do školního zpravodaje a fotogalerie školy.

botzahrada1
botzahrada2