(Pozor, tento článek byl publikován před 14 lety)

Vážení příznivci vírského fotbalu, konečně je to tady! V neděli 4. 4. by měla začít jarní část fotbalové sezony 2009/2010, ve které čeká družstvo mužů boj o záchranu v OP. K tomu bude potřeba podpora každého z Vás a já jsem vděčný za každý pozitivní projev přízně vírskému fotbalu (šály, odznaky, kšiltovky, buben, hymna…). Není ovšem fanoušek jako fanoušek.

V minulosti některá vystoupení našich příznivců neodpovídala zcela pravidlům fair play (např. ve Svratce, domácí zápas s Radešínskou Svratkou apod.), což nevrhá dobré světlo na celý vírský fotbal a díky tomu se naše TJ dostala mezi 5 nejhorších v okrese. Hrozí nám nejrůznější postihy (ztráta bodů, vysoké finanční pokuty, uzavření domácího hřiště nebo vyloučení ze soutěže). Tyto postihy lze od konce loňského roku uplatňovat za nevhodné chování příznivců na hostujících hřištích. Mezi nejhorší projevy patří používání pyrotechniky a urážky rozhodčího nebo soupeře (na hřišti i v hledišti).

Připadá mi, že někteří fanoušci se chodí na fotbal bohužel jen „předvést“. Zdaleka se to nedá říct o účasti na brigádách při údržbě kabin a hřiště.

Při přetrvávajících záporných projevech bych musel přistoupit k preventivním krokům – zamezení přístupu „rádoby fanouškům“ na hřiště ve Víru a na zrušení autobusu na venkovní zápasy, což by však postihlo všechny naše příznivce.

Doufám, že má slova budou vyslyšena. Pro vírský fotbal chceme jistě všichni jen to nejlepší.

Těším se na setkání s Vámi na fotbalových utkáních Víru, úspěšných i neúspěšných a děkuji za pochopení a podporu.

Jaroslav Skoumal ml.