(Pozor, tento článek byl publikován před 10 lety)

Horolezecký oddíl Vír zahájí od měsíce června 2013 pořádání pravidelného horolezeckého kroužku. Provoz kroužku bude celoroční a probíhat bude na umělých stěnách ve Víru a v Bystřici n. P., ve skalních terénech Víru a jeho okolí (Žďárské vrchy, Vysoká skála u Štěpánova) a také na Ledové stěně ve Víru. Náplň jednotlivých setkání se zaměří na výuku horolezecké metodiky a pravidel bezpečnosti, zlepšení všeobecné kondice účastníků, nebo na rozvoj síly a techniky lezeckého pohybu. To vše pod vedením akreditovaných instruktorů.  Cílem je nabídnout Vám a Vašim dětem  možnost aktivního trávení volného času, přiblížit přírodní krásy našeho kraje a vytvořit, třeba právě z Vás, soběstačné horolezce schopné bezpečně se pohybovat po skalách a v horách.

Obec Vír nabízí v současnosti ideální podmínky pro provozování horolezectví v jeho rozmanitých formách. Jsou tu zajištěné skály vhodné ke sportovnímu lezení, umělá stěna umožňující trénovat po celý rok, a také Ledová stěna, která je oficiálním tréninkovým terénem ledového lezení pro celou Českou republiku. To je skutečně ojedinělá nabídka, na tak malém prostoru! Zveme všechny k jejímu využití. Kroužek je určen především dětem školního věku, ale přihlásit se mohou zástupci všech věkových kategorií. Horolezectví Vám přinese silné prožitky s určitým stupněm rizika a dobrodružství, získání důvěry v sebe i ostatní, společné zážitky ve skupině, a mimo to také redukci tělesného tuku, rozvoj rovnováhy a zlepšení předpokladů pro svalovou práci.

Kroužek se bude konat vždy po domluvě účastníků, tak aby zvolené termíny vyhovovaly všem, alespoň dvakrát do měsíce. Pokud máte zájem přihlásit sebe, nebo svého „malého horolezce a malou horolezkyni“, přijďte tuto sobotu 25.5. na Dětský den do Víru, kde Vám v kulturním domě pod umělou stěnou podáme více informací, nebo Vás rovnou zapíšeme. Máte už jiné plány a nemůžete přijít? Nevadí, volejte na číslo 732 732 751 nebo pište na matuska.s@seznam.cz a domluvíme se.    

Upozornění: K zápisu osoby mladší 18ti let je třeba písemný souhlas zákonného zástupce! – viz. následující foto 🙂