(Pozor, tento článek byl publikován před 5 lety)

Letos opět za podpory Kraje Vysočina – Fond Vysočiny a v rámci akce ČUS „Sportuj s námi 2018“ se uskutečnila akce „Ve Víru běháme všichni 2018“ sestávající ze 40. roč. „Běh Vírem mládeže“, 52. roč. „Běh Vírem“ – dorost a 65. roč. „ Malého svrateckého maratonu“.

Za vcelku , pro běhání dobrého počasí, se dětských závodů zúčastnilo celkem 169 aktivních běžců, kteří nebyli jen z ČR, ale i z Izraele a Mexika. Závodilo se na tradičních tratích, s již tradičními odměnami, párkem v rohlíku s limonádou, sladkostmi, drobnými dárečky, diplomy i medailemi, které pořadatelé předávali v textilních taškách (ne plasty) speciálně vyrobených pro tuto akci.

Hlavní závod, 65. roč. Malého svrateckého maratonu odstartoval ve 14,30 hod. za účasti 67 závodníků všech kategorií. Přesto, že výsledné časy byly oproti předchozím ročníkům slabší, bojovalo se o prvenství až do samotného závěru. Zvítězil Jan Kohut v čase 2:02:02 hod. o 1 sekundu před Jakubem Exnerem a třetím Danielem Orálkem. V ženách zvítězila Mirka Pešáková v čase 2:19:28 hod. před Ninou Bartoňkovou a Lucií Johaníkovou Z domácích závodníků se v cíli objevila Ester Trefilová v čase 2:46:41 hod. Také zde byli závodníci odměněni věcnými cenami, diplomy a každý, který byl na startu dostal svíci od fi KRAB.

V 52. roč. Běhu Vírem dorostu, kterého  se zúčastnilo 6 dorostenců a 4 dorostenky, ve velmi dobrých časech zvítězila Kateřina Křenková ( 11.46 min.) z Plzně – Petřin a domácí Jaroslav Coural za 11:14 min.

Celý sportovní den byl zakončen tradiční Maratonskou zábavou s tradiční skupinou Karek Gott revival Morava.

Pořadatelé by chtěli poděkovat všem, kteří se podíleli na úspěšném průběhu celé akce (viz seznam sponzorů) a těší se na další spolupráci.

Výsledky:

MSM 2018

Běh Vírem – dívky 2018

Běh Vírem – chlapci 2018

Fotogalerie:

Seznam sponzorů při akci Ve Víru běháme všichni 2018

Obec Vír, Kraj Vysočina – Fond Vysočiny, ČUS Sportuj s námi, ACARE Brno, KRAB R.Masařík, KOLPRINT Nedvědice. HERBST AERO Brno, MEDIC PEEL, s.r.o., Lesní společenství obcí Karasín, OKNA Bystřice, Hotel Vír, Wera Werk Bystřice n. Pern., SDH Vír, TS města Bystřice n.Pern., Mraky hraček, D. Košíková Vír, J. Sehnalová Vír, Nekupto,s.r.o., KČT Nedvědice, Městys Nedvědice, Lékárna ARNICA, Osvěžení „U tety Áji“, FONOREX Bystřice n.Pern., Řeznictví Štěpánek Trpín, Ivana Navrátilová Trpín, Kadeřnictví M. Dvořáková, Železárny Štěpánov

Pořadatelé děkují všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na přípravách a pořádání dnešní akce a omlouvají se těm, na které čistě náhodou opomněli.