(Pozor, tento článek byl publikován před 14 lety)

V sobotu 27. června 2009 uspořádal fotbalový oddíl TJ Jiskra Vír již 32. ročník turnaje v kopané. Z původně přihlášených 6 žákovských družstev se dostavilo jen 5, účast odřeklo mužstvo Dolních Louček v předvečer turnaje. Hrálo se tedy systémem „každý s každým“.

Proti minulým ročníkům pořadatelům tentokrát nepřálo počasí. Dopolední zápasy se sice odehrály bez deště, pod zamračenou oblohou, ale odpolední utkání mezi Bystřicí a Bystrým muselo být přerušeno pro prudký liják, který během krátké chvíle proměnil hřiště v bažinu. Turnaj byl přerušen a po poradě vedoucích družstev bylo rozhodnuto, že výsledky zbývajících dvou utkání budou stanoveny střelbou pokutových kopů. Když déšť ustal, bylo vybráno vhodné místo na hřišti, kam byla přenesena branka a následovalo kopání pokutových kopů. O pořadí v turnaji nakonec rozhodoval poměr branek, protože tři družstva měla stejný počet bodů (Bystřice, Nedvědice a Bystré). Vítězem se tak stalo mužstvo Bystřice n. P. před Nedvědicí a Bystrým. Také o pořadí na 4. a 5. místě rozhodl brankový poměr ve prospěch mužstva Víru

Při závěrečném vyhlašování výsledků obdržela všechna družstva i vyhodnocení jednotlivci poháry a diplomy. Nejlepšími jednotlivci se stali – nejlepší hráč: Michal Krušina z Bystého, brankář: Jan Ludvík z Nedvědice a střelec: Pavel Karásek z Bystřice ( 7 branek ).

Bohuslav Matuška

Stáhněte si výsledkovou listinu.