(Pozor, tento článek byl publikován před 11 lety)

8-r-byst-ickem-015

Před startem

Vážení občané a sportovní přátelé, Jiskra uspořádá v tomto roce několik akcí, při kterých chceme Vám i svým členům připomenout výročí, která se týkají sportu v naší obci a svým významem patří do republikových sportovních kalendářů.

V sobotu 25. května to bude 9. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ spolu s 9.ročníkem běhu pro příchozí „Přes přehradu“a sportovně laděným „Dětským dnem“.

59-r-msm-003

Za chvíli začneme

V sobotu 22. června oslavíme 60 let od založení Jiskry spojené s oslavou 50 let založení oddílu kopané. V rámci těchto oslav uspořádáme také jubilejní 35. ročník žákovského turnaje v kopané, který patří k nejstarším turnajům FAČRu Žďár n. Sáz. Zároveň se těšíme na setkání s těmi,kteří již  u nás nežijí a pro sport v naší obci něco udělali. S programem oslav Vás seznámíme v Novinkách, na plakátech a webu obce.

Sobota 24. srpna bude již tradičně běžecká. Bude to jubilejní 60. ročník „Malého svrateckého maratonu“, který se letos poběží jako mistrovství ČR veteránů v malém maratonu  (od 35 let).

dsc-0036

Souboj na trati

Současně proběhne 35. ročník „Běh Vírem mládeže“ a 47. ročník „Běh Vírem“ dorostu.

Uspořádáním těchto akcí Vám chceme také nabídnout dostupné sportovní vyžití pro všechny generace a představit našim i zahraničním účastníkům krásy naší obce, blízkého okolí i celé Českomoravské vrchoviny.

Protože chceme ocenit výkony účastníků, obracíme se na všechny, kteří mohou a chtějí pomoci, aby podpořili naše snažení finančním, případně věcným darem (Vašimi výrobky, službou). Zároveň Vám nabízíme propagaci v rámci našich aktivit.

Předem Vám děkujeme a zveme Vás všechny k nám do Víru.

Propozice a pozvánky