(Pozor, tento článek byl publikován před 6 lety)

Také v letošním roce uspořádá atletický oddíl Jiskra Vír, běžecký pohár Běháme Vysočinou, sestávající ze dvou silničních závodů.

První závod, 14. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ (propozice) se uskuteční v sobotu 26. května. Kromě tohoto běhu na 28 km dlouhé trati s celkovým převýšením 524 m je pro příchozí připraven 14. ročník běhu „Přes přehradu“. Tady mohou změřit své síly na 4,2 km dlouhé trati všichni, bez rozdílu věku i pohlaví. Pro děti bude připraven sportovně laděný Dětský den ve spolupráci se spolkem přátel Víru.

Druhou akcí je „Ve Víru běháme všichni 2018“, která je zařazena do akcí ČUS „Sportuj s námi 2018“. Součástí je jubilejní 65. ročník „Malého svrateckého maratonu“ (propozice), který se tradičně běží na 32 km dlouhé trati z Víru do Nedvědice a zpět. Jubileum také slaví 40. ročník „Běh Vírem mládeže“ (propozice), závody pro děti od předškolního věku. Pro kategorie dorostu je připraven 52. ročník „Běh Vírem“ na 3 km dlouhé trati. Celý sportovní den bude zakončen tradiční Maratonskou veselicí.

Pořadatelé obdrželi v loňském roce titul „Nositel tradic Bystřicka 2017“ a ve svých aktivitách, které jsou náročné zvláště na finanční prostředky, by chtěli pokračovat. Pokud byste chtěli jejich činnost podpořit, můžete se přihlásit na mob. 603 102 472.