Atletický oddíl Jiskra Vír v roce 2020

Atletický oddíl Jiskra Vír, z.s. v letošním roce uspořádá tradiční běžecké akce. V sobotu, 30. května, to bude již 16.roč. horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“, kdy závodníci zdolají 28 km dlouhou trasu s celkovým převýšením 528 m v okolí přehrady. Pro příchozí bude připraven 16.roč. závodu „Přes přehradu“, závod na 4,2 km. Pro stálé účastníky tu bude změna, hlavní závod tentokrát odstartuje v 10,30 hod.

Na sobotu 22. srpna připravujeme akci „Ve Víru běháme všichni 2020“, sestávající z 67.roč. „Malého svrateckého maratonu“ na 32 km dlouhé trati z Víru do Nedvědice a zpět, 54. roč. „Běh Vírem“ dorostu na 3 km a běžeckých závodů dětí a mládeže od předškolního věku, 42. roč. „Běh Vírem mládeže“, na tratích u kulturního domu. Tato akce bude podpořena z Fondu Vysočiny „Jednorázové akce 2019“.

Obě akce jsou zapojeny do „VC východních Čech v bězích 2020“ a budou společně hodnoceny jako běžecký pohár „Běháme Vysočinou 2020“ .

Atletický oddíl uvítá jakoukoliv podporu těchto akcí a předem za ni děkuje.

Výsledky Ve Víru běháme všichni 2019

V sobotu 24. srpna jsme od rána ve Víru sportovali během akce „Ve Víru běháme všichni“. Na start se postavilo celkem 235 závodníků a závodnic, z toho 156 dětí, 10 v kategorii dorostu a 69 v hlavním závodě. Výsledky níže v odkazech. Po celý den nám společnost dělala i Česká televize, reportáž můžete vidět ve čtvrtek 29. srpna ve 14.30 na ČT SPORT v rámci pořadu Sport v regionu – ČUS Sportuj s námi.

Běh vírem – dívky 2019

Běh vírem – chlapci 2019

MSM 2019

 

Ve Víru běháme všichni 2019

V rámci akce ČUS „Sportuj s námi 2019“ uspořádá oddíl atletiky Jiskra Vír v sobotu 24. srpna   akci „Ve Víru běháme všichni 2019“.

Od 8,00 hod. začíná prezentace na  41. roč. Běh Vírem mládeže (propozice), který bude odstartován v 9,30 hod. první, tou nejmladší kategorií, ze 13, jejichž výsledky budou vyhlášeny od 11,45 hod. Všichni, kdo ukončí svůj závod budou odměněni párkem v rohlíku a limonádou. Můžete se těšit i na diplomy a věcné ceny.

Hlavní běžecký závod, 66. roč. Malého svrateckého maratonu (propozice), bude odstartován ve 14,30 hod., kdy se závodníci vydají na 32 km dlouhou trať z Víru do Nedvědice a zpět. V 15,00 hod. se na svůj závod, 53. roč. Běhu Vírem vydá dorost, dívky a chlapci, kteří absolvují trať dlouhou 3km. V cca 16,15 hod. můžeme očekávat vítěze hlavního závodu. Vyhlášení výsledků se předpokládá v 18,30 hod.

Od 11,30 hod. začne prezentace na soutěž 3. roč. „Vírský Chilli Drak“, která bude zahájena ve 12,00 hod. Současně bude možno ochutnat, případně zakoupit přípravky, obsahující chilli papričky.

Od 9,30 hod. se mohou děti těšit  z d a r m a  na skákací hrad. V 11,00 hod. bude zahájen prodej tradiční tomboly, kde můžete vyhrát 2 poukazy pro 3 osoby na vyhlídkový let s HERBST AERO BRNO  a další pěkné ceny. Na závěr celého sportovního dne je pro všechny připravena tradiční Maratonská veselice, na které k tanci i poslechu zahraje  KAREL GOTT revival Morava. Po celý den je pro vás připraveno občerstvení.

Pořadatelé by chtěli poprosit všechny, kteří mohou, aby tuto akci podpořili. Zároveň chtějí poděkovat všem, kteří již podpořili a dále podporují tuto akci.

Akce „Ve Víru běháme všichni 2018“ úspěšně za námi

Letos opět za podpory Kraje Vysočina – Fond Vysočiny a v rámci akce ČUS „Sportuj s námi 2018“ se uskutečnila akce „Ve Víru běháme všichni 2018“ sestávající ze 40. roč. „Běh Vírem mládeže“, 52. roč. „Běh Vírem“ – dorost a 65. roč. „ Malého svrateckého maratonu“.

Za vcelku , pro běhání dobrého počasí, se dětských závodů zúčastnilo celkem 169 aktivních běžců, kteří nebyli jen z ČR, ale i z Izraele a Mexika. Závodilo se na tradičních tratích, s již tradičními odměnami, párkem v rohlíku s limonádou, sladkostmi, drobnými dárečky, diplomy i medailemi, které pořadatelé předávali v textilních taškách (ne plasty) speciálně vyrobených pro tuto akci.

(Pokračování textu…)

Ve Víru běháme všichni 2018

Při akci Ve Víru běháme všichni 2018 letos oslavíme dvě jubilea. Malý svratecký maraton má již svůj 65. ročník, 40. ročník mají pak závody těch nejmladších, Běh Vírem mládeže. Letos opět za podpory Fondu Vysočiny a v rámci akce ČUS Sportuj s námi 2018 uvítáme u nás ve Víru v sobotu 25. 8. všechny, kteří dávají přednost pohybu. Akce začne od 8,00 hod. prezentací těch nejmladších, první kategorie těch nejmenších s rodiči se postaví na start v 9,30 a další kategorie budou postupně následovat. Vyhlášení výsledků dopoledních závodů předpokládáme v 11,15, kdy každé dítě bude odměněno nejméně párkem v rohlíku s limonádou.  V pravé poledne začne 2. roč. soutěže v pojídání feferonek Vírský Chilli Drak, pořádaná  Spolkem přátel Obce Vír.

Start hlavního závodu je připraven na 14,30 hod. (konec prezentace je ve 14,00), kdy závodníci vyběhnou na trasu z Víru do Nedvědice a zpět. Po jejich startu se připraví na svůj závod děvčata a chlapci, kteří na svůj 3 km dlouhý závod, 52. roč. Běh Vírem odstartují ve 14,45 hod. Vyhodnocení proběhne ihned po ukončení závodu. Prvního závodníka hlavního závodu můžeme očekávat v cíli přibližně za 1hod. 50 min., předpokládané vyhlášení celkových výsledků je v 18,45 hod.

Pro všechny diváky je připraveno během celého dne občerstvení, od 11,00 hod. bude zahájena tradiční tombola s kvalitními cenami. Pro naše nejmenší je připraven  z d a r m a  skákací hrad. Celý den bude zakončen tradiční Maratonskou veselicí  se skupinou Karel Gott revival Morava.

Na vaši účast se těší pořadatelé, kteří zároveň děkují všem, kteří jakýmkoliv způsobem podpořili konání celé akce.

Pohár Běháme Vysočinou v roce 2018

Také v letošním roce uspořádá atletický oddíl Jiskra Vír, běžecký pohár Běháme Vysočinou, sestávající ze dvou silničních závodů.

První závod, 14. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ (propozice) se uskuteční v sobotu 26. května. Kromě tohoto běhu na 28 km dlouhé trati s celkovým převýšením 524 m je pro příchozí připraven 14. ročník běhu „Přes přehradu“. Tady mohou změřit své síly na 4,2 km dlouhé trati všichni, bez rozdílu věku i pohlaví. Pro děti bude připraven sportovně laděný Dětský den ve spolupráci se spolkem přátel Víru.

Druhou akcí je „Ve Víru běháme všichni 2018“, která je zařazena do akcí ČUS „Sportuj s námi 2018“. Součástí je jubilejní 65. ročník „Malého svrateckého maratonu“ (propozice), který se tradičně běží na 32 km dlouhé trati z Víru do Nedvědice a zpět. Jubileum také slaví 40. ročník „Běh Vírem mládeže“ (propozice), závody pro děti od předškolního věku. Pro kategorie dorostu je připraven 52. ročník „Běh Vírem“ na 3 km dlouhé trati. Celý sportovní den bude zakončen tradiční Maratonskou veselicí.

Pořadatelé obdrželi v loňském roce titul „Nositel tradic Bystřicka 2017“ a ve svých aktivitách, které jsou náročné zvláště na finanční prostředky, by chtěli pokračovat. Pokud byste chtěli jejich činnost podpořit, můžete se přihlásit na mob. 603 102 472.

Ve Víru běháme všichni 2017 je za námi

V sobotu 26. srpna proběhla, za podpory ČUS – Sportuj s námi, v naší obci velká sportovní akce „Ve Víru běháme všichni 2017“. Celá akce byla zahájena běžeckými závody pro děti, 39. ročníkem Běhu Vírem mládeže. Za účasti patrona projektu Sportuj s námi herce a taky sportovce Jakuba Koháka a zástupce ČUS Jiřího Vopršala, vyběhlo na jednotlivé trati celkem 163 závodníků ve 13 kategoriích. Škoda, že se do závodů nezapojilo více dětí a některé jenom přihlížely, určitě by byl počet ještě daleko vyšší. Všichni účastníci byli po zásluze odměněny párkem v rohlíku,limonádou a tatrankou, pro všechny byly připraveny i věcné odměny, které předával Jakub Kohák.

Přes vysokou teplotu vzduchu na start hlavního závodu, 64. roč. Malého svrateckého maratonu, nastoupilo celkem 63 závodníků, kteří se vydali na 32 km dlouhou trasu do Nedvědic a zpět. Z počátku běžel na čele náš výborný ultramaratonec Dan Orálek, před vítězem jarního běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“, Janem Kohutem. Později mladší Kohut nastoupil a bylo jasné, kdo zvítězí. V ženách si od počátku nejlépe rozvrhla síly Tereza Ďurdiaková, která vyhrála ve svém dosud nejlepším čase. O tom, že se počasí projevilo na závodě svědčí to, že nejlepší čas nebyl, jak bývá zvykem pod 2 hodiny a závod nedokončilo 5 závodníků. Pořadatelé připravili pro všechny závodníky věcné ceny a odměny dle propozic. Oba vítězové se stali zároveň držiteli pohárů „Běháme Vysočinou“. Ti, kteří vydrželi do konce vyhlašování výsledků se mohli dočkat i 5ti poukazů na víkendové ubytování v okolních i místních zařízeních.

Odpoledního 51. roč. Běhu Vírem se zúčastnilo pouze 6 závodníků (3 chlapci a 3 děvčata). Je škoda, že si to naši vírští fotbaloví dorostenci nevzali jako přípravu na svoji soutěž. Nebo hraje jenom Jarda Coural a Nika Stalmachová?

V rámci celé akce došlo k jedné milé události, když byl členům atletického oddílu předán titul „Nositel tradic Bystřicka 2017“.

Na závěr by pořadatelé chtěli poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli při dobrém zvládnutí celé akce, všem aktivním sportovcům i divákům a i těm, kteří svou účastí pozvedli tradiční Maratonskou veselici se skupinou Karel Gott revival Morava.

Výsledky a sponzoři ke stažení: