Turnaj v nevšední kopané

V sobotu proběhl další ročník turnaje v nevšední kopané za účasti od těch nejmladších až po ty nejstarší hráče.

Český pohár v raftingu čtveřic

Dnes proběhl na vodácké trati pod přehradou ČP v raftingu čtveřic. Škoda, že účast byla spíše slabší a to ze strany sportovců i diváků.

34. ročník fotbalového turnaje mladších žáků ve Víru

V sobotu 23. června 2012 uspořádal fotbalový oddíl TJ Jiskra Vír již 34. ročník turnaje v kopané. Turnaje se zúčastnila mužstva mladých fotbalistů Rovečného, Olešnice na Moravě, Jimramova a domácího oddílu. Celý turnaj provázelo příjemné slunečné počasí. Ze vzájemných utkání se na závěr vyvinula zajímavá situace: kromě mužstva Víru, které skončilo bez zisku bodu na čtvrtém místě, získala ostaní mužstva stejný počet bodů. O třetím v pořadí tak rozhodl horší brankový poměr Olešnice, o první a druhé místo se rozhodovalo mezi Rovečným a Jimramovem v penaltovém rozstřelu, protože i jejich brankový poměr byl stejný. O konečném pořadí rozhodl až poslední pokutový kop, který neproměnilo Rovečné a v turnaji tak zvítězilo mužstvo Jimramova. 

(V pokračování článku naleznete tabulku výsledků a průběhu turnaje)

(Pokračování textu…)

8. ročník běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady je za námi

Za podpory fondu VYSOČINY uspořádal oddíl atletiky TJ Jiskra Vír již 8. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ včetně doprovodných akcí.

Za krásného, pro závodníky příznivého počasí (na startu 21st.C), se na start postavilo rekordních 53 závodníků. K favoritům v mužských kategoriích patřil loňský vítěz Jiří Wallenfels ze Sokola Vinohrady, reprezentant v bězích do vrchu Jiří Žák z Techniky Brno Extréme a Tomáš Ondráček z Triexpert Adidas Teamu Brno. V ženách to pak byla loňská vítězka Anna Krátká z Hvězda SKP Pardubice a nestárnoucí Ivana Martincová z AC Moravská Slávia Brno.

Předpoklady se splnily, když po výběhu na hráz přehrady se na čele usadila dvojice Wallenfels, Ondráček, která pak na 5. km (18:06 min.) vedla před třetím Žákem o 1:23 min. Na dalších místech se pak držela čtveřice Pavel Kratochvíl, Michal Glier, Jan Chlubna a Václav Ožana o dalších 33 sec. zpět. Na 10. km v Dalečíně (34:58 min.) měla první dvojice náskok před třetím Žákem již 3:18 min. Další čtveřice (ztráta 28 sec.) se rozpadla, když z ní odpadl Ožana, který ztrácel již 30 sec. V ženách vedla Martincová (41:26 min.) před Krátkou o 36 sec.

(Pokračování textu…)

8. ročník horského běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady

V sobotu 26. 5. 2012 se uskuteční 8. ročník horského běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady. Letos bude jako každý rok doprovodný program se závodem pro příchozí „Přes přehradu“ a v dopoledních hodinách pro přátele Víru a jeho okolí turistika, „Pěšky Vírem a okolím“. Poznačte si do kalendáře.

Srdečně vás zvou pořadatelé z TJ Jiskra Vír a Obec Vír.

Květen plný sportu a zábavy

Jako každý rok bude květen naplněn sportovními akcemi a zábavou. Všechno začne již v sobotu 5.5.,  akcí „Vírské výlety pana Františka Šťastného“, kdy se můžete již od 7,00 hod. vydat na některou z připravených turistických tras. Trasy jistě splní vaše očekávání. V galérii „Na Bahnech“ (bývala MŠ), kde proběhne prezentace, si budete moci prohlédnout výstavu fotografií.

Další víkend ocení přátelé rybolovu, pro které připravila MO MRS na sobotu 12. 5. pro dospělé a v neděli 13.5. pro mládež rybářské závody na místním Vojtově rybníku. Závody budou přístupné i pro zájemce, kteří nejsou členy rybářské organizace a chtějí si vyzkoušet své rybářské umění.

Pro cyklisty se připravuje na sobotu 19.5. „Memoriál Zdeňka Vavříčka“ – cykloturistické výlety na trasách v okolí Víru. Délky tras jsou stanoveny jak pro rodiny s dětmi, tak i pro méně či více zdatné cyklisty. Odjíždí se od Vavříčkových (u mostu na Závodí) v 10,00 hod.

Poslední sportovní akcí, v sobotu 26.5., je 8. ročník horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“, závod na 28 km s převýšením 524m. Součástí tohoto běhu je závod „Přes přehradu“ – pro příchozí na 4 km. Od 7,00 hod. se můžete vydat na trasy akce „Pěšky Vírem a okolím“ , kdy si na vyznačených trasách i s doprovodem můžete prohlédnout naší obec a její blízké okolí. Pro děti, mládež i diváky budou připraveny netradiční sporty, pro ty nejmenší pak od 10,30 hod. skákací hrad ! Celý den bude zakončen ve 20,30 hod. Taneční zábavou pro všechny generace.

Věříme, že si uvedené akce poznamenáte do svého kalendáře a svojí účastí podpoříte pořadatele, kteří pro vás na všech akcích připravili i bohaté občerstvení.

Podrobnější informace o jednotlivých akcích se dozvíte z „Novinek“, plakátů, případně webových stránek obce.

Pozvánka na Ice Run 2012

ice-run

I letos se chystá na Ledové stěně Mistrovství republiky v ledovém lezení na rychlost. Závod Ice Run pořádá Horolezecký oddíl Vír v sobotu 25. 2. 2012. V průběhu dne bude probíhat kvalifikace závodníků a nejúspěšnější z nich se utkají ve finále v 19:00. Poté bude následovat vyhlášení výsledků a slavnostní ohňostroj. Všechny tradiční i nové příznivce tohoto závodu zvou vírští horolezci.

Slávek Matuška, matuska.s@seznam.cz