Pozvánky na běžecké akce v roce 2011

Také v roce 2011 připravujeme běžecký pohár „Běháme Vysočinou“, sestávající ze dvou závodů. 7. ročník horského běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady se uskuteční v sobotu 28. května a 58. ročník Malého svrateckého maratonu tentokrát až poslední srpnovou sobotu tj. 27. srpna 2011. Podrobnosti o jednotlivých akcích se dozvíte z přiložených pozvánek. Jinak vás budeme informovat v „Novinkách“ a na webových stránkách naší obce.
Pozvánky:

Úspěšná reprezentace při běhu Vokolo Príglu

Dobře reprezentoval naší obec Vojta Klusák. Na 1. ročníku běhu Vokolo Príglu se neztratil. Na trati dlouhé 13,7 km obsadil mezi 924 klasifikovanými závodníky časem 1:07:14 hod. pěkné 259. místo, když za sebou nechal spoustu běžců, kteří se zúčastňují závodů u nás ve Víru.
Vojto, moc ti gratulujem a jen tak dál !

Podzimní rybářské závody 4. září 2010

V sobotu 4. září ráno opět ožilo okolí Vojtova rybníku pod Vírem. Někteří nedočkaví rybáři už přijeli za tmy, aby se zúčastnili podzimních rybářských závodů v lovu ryb na udici, které již po několik let pořádá místní rybářská organizace. Nevítalo je právě příjemné počasí: od rána hrozilo deštěm, který se pak spustil krátce po zahájení závodů a drobně a vytrvale skrápěl všechny přítomné celé dopoledne. Přesto přijelo soutěžit 56 rybářů z širokého okolí – ze Žďáru n. S., Havl. Brodu, Svitav, Černé Hory, Brna, Bystřice n. P., Dalečína atd.

Na nepřízeň počasí jsou rybáři zvyklí a připraveni, ale horší je, když ani neberou ryby! A těm se v sobotu opravdu nechtělo. Jenom 32 rybářů ulovilo nějakou rybu, ostatní vyšli naprázdno. A ti úspěšní ulovili celkem 41 kaprů, 2 amury a 59 ostatních ryb (plotic,cejnů,línů).

Když pak pořadatelé sečetli výsledky, stanovili toto pořadí: 1. místo – Radek Vtípil ze Žďáru n. S., ulovil 5 kaprů, amura a 6 jiných ryb a získal 315 bodů. 2. místo – Ladislav Polovic, také ze Žďáru, ten ulovil 6 kaprů a 5 jiných ryb, 296 bodů a 3. místo – David Beneš, opět ze Žďáru, 4 kapři, 4 jiné ryby, 186 bodů. Čtvrtý pak skončil mladý rybář místní organizace, Dominik Nedoma z Nedvědice se ziskem 143 bodů. Ti nejlepší si pak odnesli hezké poháry a hodnotné ceny.

Po vyhlášení výsledků byla jako tradičně slosována bohatá tombola s deseti živými kapry a mnoha zajímavými cenami.

B. Matuška

Rozhovor s vítězem

Daniel Orálek: 190 centimetrů, 70 kilogramů, bílé rukavičky a neuvěřitelná výdrž – to jsou charakteristické znaky českého ultramaratonce Daniela Orálka. Jeden z nejvyšších a zároveň nejhubenějších běžeckých vytrvalců se zatím jako první Čech zúčastnil Badwater Ultramarathonu, který se běží v americkém Údolí smrti, tedy na nejteplejším místě planety. Trať dlouhou 217 kilometrů s celkovým převýšením téměř 5 kilometrů a průměrnými teplotami okolo 50 °C zdolal za necelých 31 hodin a umístil se na desátém místě. Rozhovor s tímto zajímavým člověkem, který se také pravidelně zúčastňuje Malého Svrateckého Maratonu poslouchejte na stránkách Českého rozhlasu.

Malý maraton s velkým srdcem

Česká republika má více běhů, které vykazují historii starší 50 let než Německo, Francie a Itálie dohromady. Svědčí to o neuvěřitelné houževnatosti našich organizátorů, kteří si předávají pořadatelskou štafetu mnohdy generace po generaci.

maraton

Malý svratecký maraton Vír – Nedvědice – Vír (32 km) vznikl z iniciativy budovatelů Vírské přehradní nádrže na řece Svratce v roce 1954. Dnes jde o nejstarší sportovní podnik na Vysočině s nepřetržitou tradicí. A protože se za těch téměř 60 let nezměnila trať (pouze jednou vyhověli organizátoři maratonským fundamentalistům a prodloužili závod na klasickou délku, podruhé už jim to závodníci většinově rozmluvili), mohou se porovnávat dosažené časy téměř excelentně. V ročence, vydané k 50. ročníku (2003) najdeme celkem 1016 individuálních výkonů. Od té doby jich opět několik desítek přibylo.

(Pokračování textu…)

Malý Svratecký Maraton po padesáté sedmé

Za krásného počasí se 21. srpna konal již 57. ročník Malého Svrateckého Maratonu. Vítězem se stal Daniel Orálek. Vítězů ale bylo mnohem více. V mnoha dětských a dorosteneckých kategoriích vítězili všichni, kteří se do této tradiční a výborně zorganizované akce přihlásili. Nechyběly ani různé dětské atrakce a chutné občerstvení. Pořadatelům patří velký dík.

Výsledky všech závodů jsou ke stažení na konci článku (za fotografiemi).

Výsledky 57. ročníku Malého Svrateckého Maratonu

Stáhněte si výsledkové listinu jako přehledné dokumenty Microsoft Excel:

MSM 2010 –
výsledková listina hlavního závodu

MSM 2010 –
výsledková listina chlapců

MSM 2010 –
výsledková listina dívek a dorostu

Den nevšedního fotbalu

7. 8. 2010 od 10:00 hod. na hřišti „na
bahnech“.

Přijďte se podívat na souboje netradičních
týmů a to nejen mužského pohlaví.

V přestávkách mezi zápasy připraveny
soutěže pro diváky.

57. ročník Malého svrateckého maratonu

maraton Pokud si plánujete, co budete dělat o víkendech, poznačte si do kalendáře sobotu 21. srpna. V tuto sobotu se poběží již 57. ročník Malého svrateckého maratonu spolu s 32. ročníkem Běhu Vírem mládeže a 44. ročníkem Běhu Vírem dorostu.

Prezentace na závody od 8 hod., start prvního závodu je v 9,30 hod., kdy poběží ti nejmenší s rodiči. Start hlavního závodu ve 14, 30 hod., dorost pak odstartuje v 15,00 hod. Vyhlášení výsledků hlavního závodu předpokládáme cca 30 min. po doběhu posledního závodníka. Během celého dne bude pro všechny zájemce horolezecká stěna a také lukostřelba, pro děti pak od 10,00 hod. zdarma skákací hrad a trampolína. Od 11,00 hod. začne prodej lístků již tradiční tomboly.

Na vaši účast se těší pořadatelé AO Jiskra Vír, kteří pro vás připravili po celý den bohaté občerstvení. Kdo vydrží celý den, může se těšít na Maratonskou veselicí tentokrát s hudbou ABC Boskovice.

Pozvánka a další
informace ke stažení

Poděkování příznivcům vírského fotbalu

Vážení příznivci vírského fotbalu,
rád bych Vám poděkoval za bezproblémovou podporu a slušné chování na zápasech v jarní části sezony 2009/2010 a věřím, že zůstanete našemu týmu stejnou měrou nakloněni i v sezoně příští.

Za Jiskru Vír Jaroslav Skoumal ml.