Přehrada a ledová stěna na videu

Na webu tišnovského InfoCentra www.tisnov.tv můžete nalézt dvě videoreportáže z naší vesnice. První z nich je záznam z akce Adrex Ice Run 2009, lezení po ledové stěně na rychlost pořádané 7. února 2009. Druhý záznam dokumentuje nízký stav hladiny Vírské přehrady a detailně zkoumá odkryté pozůstatky budov z její stavby. Následující obrázky jsou odkazy na samostatné stránky s videy na tišnovském serveru.

video-tisnov-ledova-stena
video-tisnov-prehrada

Zimní koupání

Jak se již stalo tradicí, otužilci z Víru a okolí přišli oslavit Nový rok na svou milovanou přehradu. Na třetím ročníku této akce se našlo pět odvážlivců, kteří v osmistupňovém mrazu smočili svá těla ve vodě, jejíž teplota se blížila k nule. Účastníci potvrzují, že vodu Vírské nádrže neznečistili.

p1090457-1

(Pokračování textu…)

Ledová stěna ve Víru

Informace na této stránce již nejsou aktuální! Pro získání nejnovějších informací doporučujeme sledovat oficiální stránky ledové stěny na adrese www.ledovastenavir.cz

Před rokem vyrostla v areálu autokempu Na kopci unikátní ledová stěna, jejíž úspěch a široký mediální ohlas motivoval kluky z Adrex.cz týmu k projektu ještě většímu. Přesněji řečeno, k projektu třikrát vyššímu. Díky jejich obdivuhodnému úsilí se ledová stěna přesunula z loňské dvanáctimetrové skalní stěny na téměř čtyřicet metrů vysoký skalní masiv přímo v obci Vír.

A protože jeden obrázek vydá za tisíc slov, nechám dále mluvit fotografie pořízené 31. prosince. Podmínky pro fotografování nebyly ideální a jejich kvalita je nevalná, což je další pádný důvod, proč se na tento projekt raději zajít podívat a prohlédnout si jej na vlastní oči. Případně přibalit přilbu, mačky, cepín …

Spoustu dalších informací, fotografií a aktuálního on-line zpravodajství naleznete na stránkách Adrex.cz/ledova-stena.

30. ročník fotbalového turnaje žáků ve Víru

V sobotu 28.června 2008 uspořádal fotbalový oddíl TJ Jiskra Vír jubilejní 30. ročník turnaje v kopané. Turnaji opět přálo počasí, svítilo sluníčko, chvílemi se schovalo za mraky, a tak vládlo příjemné teplo po celý průběh turnaje. Přihlášená družstva byla rozdělena do dvou skupin : „A“: Bystřice n.P., Jimramov a domácí TJ a „B“: Bystré, Štěpánov n.S. a Rovečné. Favoritem turnaje bylo opět družstvo Bystřice, se kterým se ve skupině utkal domácí tým a po obětavém výkonu prohrál 3 : 0. Hůře dopadlo třetí mužstvo skupiny, Jimramov, který porazila Bystřice 9 : 0. Domácí mužstvo pak porazilo Jimramov po stálé převaze pouze 1 : 0 a v souboji o 3. místo se střetlo s druhým týmem skupiny „B“ – mužstvem Štěpánova, který porazilo přesvědčivě 3 : 0. O 5. a 6. místo se utkala družstva Rovečného a Jimramova, vítězství vybojoval tým Jimramova až po pokutových kopech, když utkání skončilo nerozhodně 1 : 1. Ve finále se střetla mužstva Bystřice a Bystrého a po vyrovnaném průběhu zvítězilo mužstvo Bystřice těsně 1 : 0. Nepříjemnou událostí tohoto utkání bylo zranění hráče Bystrého, který musel být se zraněným kotníkem převezen přivolanou sanitkou do nemocnice na vyšetření.

Při závěrečném vyhlašování výsledků obdržela všechna družstva i vyhodnocení jednotlivci poháry, diplomy a další ceny. Nejlepšími jednotlivci se stali – nejlepší hráč: Jan Novotný z Bystrého, brankář: Stanislav Jelínek ze Štěpánova a střelec: Tomáš Padrtka z Bystřice (6 branek). Zajímavostí turnaje byly dvě fotbalistky v mužstvu Rovečného a jedna v týmu Štěpánova.

K dobrému průběhu turnaje a spokojenosti účastníků přispělo i dobře zajištěné stravování v restauraci „Na Hrdé Vsi“, za což patří personálu poděkování pořadatelů.

Vodácké závody – 7. České akademické hry G2 KB

V pondělí 16. června pořádá Centrum sportovních aktivit VUT z Brna 7. České akademické hry – vodní slalom a sjezd. Místem konání je slalomová trať pod Vírskou přehradou na řece Svratce. Po ukázkové jízdě v 11.00 hodin následují jízdy závodní, vyhlášení výsledků proběhne v 15.30 hodin.

Více informací získáte v propozicích.

Jaké byly rybářské závody 2008

Jasné sobotní ráno přivítalo u Vojtova rybníku pod Vírem v sobotu 10. května 2008 64 rybářů všech věkových kategorií, kteří si nejprve vylosovali stanoviště pro oba poločasy závodu a v 7.00 hod. poprvé nastražili svoje udice v očekávání bohatého úlovku. Ulovit nějakou rybu se však podařilo pouze 37 rybářům, ze kterých pak nejúspěšnější byl Ladislav Šperling z Víru, který ulovil 5 kaprů o celkové délce 182 cm a domů si odvezl televizi. Jen o 1 cm horší byl Oldřich Švonc, také z Víru, který ulovil 4 kapry a odnesl si rybářský prut s navijákem. Třetím nejúspěšnějším pak byl František Pospíšil z Dalečína se třemi kapry a 123 cm. Prémii za uloveného červeného kapra získal Josef Vajland z Bystřice n.P. Celkem bylo uloveno 41 kaprů a 81 ostatních ryb.

Dopolední program, během kterého bylo pro všechny přítomné připraveno bohaté občerstvení, byl pak ukončen losováním tomboly s mnoha zajímavými cenami.

Následující den, v neděli 11.května, pokračovalo pak soutěžení závodem mladých rybářů, kterých se na startu sešlo 21. Jedenácti z nich se během závodu podařilo ulovit celkem 16 kaprů a 11 ostatních ryb. A vítězství si vybojovala jediná rybářka v závodním poli – Michaela Dvořáková z Rovečného, která ulovila 2 kapry o délce 90 cm a dvě ostatní ryby! Druhým nejúspěšnějším byl Daniel Škorpík z Písečného a třetím Jakub Filip z Rovečného. Nejlepším domácím rybářem byl Tomáš Hamerský na 5. místě. Všichni startující obdrželi o přestávce občerstvení a při vyhlášení výsledků cenu.

Oba dny provázelo závody teplé slunečné počasí a přispělo k celkové spokojenosti jak závodníků,tak pořadatelů.

Závěrem je třeba dodat, že oba závody byly v rámci akce „Květen 2008 – měsíc plný sportu“ podpořeny finanční dotací Fondu Vysočiny, kterou získala obec Vír.

Autor: Bohuslav Matuška

Rybářské závody na Vojtově rybníku 2008

Přečtěte si, jaké byly rybářské závody 2008.

Místní organizace MRS pořádá v sobotu 10. května 2008 XVII. ročník rybářských závodů na Vojtově rybníku pod Vírem.

Dětské závody 11. května

Prezentace a losování stanovišť od 6.30.
I. poločas: 7.00 – 8.30 hod.
II. poločas: 9.00 – 10.30 hod.
Vyhlášení výsledků: 11.00 hod.

  1. Zúčastnit se mohou i nečlenové rybářského svazu.
  2. Prezentace a losování stanovišť od 6.30 hod.
  3. Zahájení závodů v 7.00 hod.
    I. poločas: 7.00 – 9.00 hod.
    II. poločas: 10.00 – 12.00 hod.
  4. Vyhlášení výsledků v 12.30 hod.
  5. Zápisné 200 Kč.
  6. Loví se na jeden prut, max 2 návazce.
  7. Nástrahy: rostlinného původu.
  8. Hodnocení úlovků – kapr, amur, tolstolobik 1cm = 1 bod, ostatní ryby 1 ks = 1 bod
    Cena za největší rybu – prvního červeného kapra
    V případě rovnosti bodů rozhoduje větší počet kaprů, potom los
  9. Závodník si může ponechat 1 kapra (min. 40 cm, max. 60 cm)
  10. Prvních 10 nejúspěšnějších závodníků obdrží hodnotné ceny

Pro zaměstnance Chemické úpravy a jejich rodinné příslušníky účast zdarma.

Sponzoři: GEAM Dolní Rožínka, GAMMARUS, Jiří DRBAL, REEHAP Lubomír ŘEHŮŘEK, Rybářské potřeby PESCADO, Rekl. agentura U sv. Salvátora, Pavel Ehrenberger.

Závodníky i příznivce rybářského sportu zvou pořadatelé!