Ve Víru vítězně Serbessa Mulugeta

serbessa-mulugeta Za, pro běžce vcelku příznivého počasí, nastoupilo na start 6. ročníku horského běhu Bystřickem kolem Vírské přehrady 45 závodníku z České republiky a Slovenska. Ze startovní listiny bylo znát, že hlavním favoritem na vítězství je Serbessa Mulugeta, letos 2. na MČR v maratonu. Od startu šel na čelo závodu a svůj náskok před ostatními neustále navyšoval. Na 5. km (18:55 min.) měl náskok před skupinou závodníků ve složení Rajnošek M., Němeček, Kadlec, Chlubna a Glier 55 sekund. Na 10. km (36:14 min.) to bylo již 1:44 min., když se skupina za ním rozpadla a seřadila se tak, jak nakonec proběhla i cílem. Na 20. km (1:12:46 hod.) měl již na druhého Rajnoška M., který se věnuje orientačnímu běhu, náskok 3:10 min, který ještě do cíle zvýšil na 5:29 min. a vyhrál v čase 1:40:37 hod.. Mezi 7 ženami, které se závodu zúčastnily, byla nejrychlejší Anna Krátká z TJ Svitavy (2:04:55 hod.) před skoro domácí závodnicí Zdeňkou Komárkovou z Bolešína a Janou Vichovou z Bzenecka.

Pořadatelé připravili kromě pohárů a finančních odměn pro vítězné závodníky pro všechny věcné ceny podle vlastního výběru, diplomy a výsledkové listiny. Dva závodníci, kteří byli vylosováni, si odnesli poukazy na víkendové ubytování ve Víru a Karasíně.

O tom, že se závodníkům ve Víru opět líbilo, svědčí poděkování, které zaslal účastník Jiří Selucký z Kyjova: „Krásný závod – hezká a zajímavá trať, dokonalá organizace + příjemní organizátoři. Děkuji. S pozdravem Jiří Selucký.“

Ve Víru také probíhal od rána Dětský den, kdy děti soutěžily v připravených soutěžích, vyzkoušely si lezení na svislé stěně i lukostřelbu. Pořadatelé pro ně připravili také zdarma skákací hrad a trampolínu.

Odpoledne proběhl závod pro příchozí „Přes přehradu“, kdy trať musela být změněna pro špatné podmínky v lesním úseku. Celkovou vítězkou se stala mladá 14 letá žákyně z Víru Simona Couralová, před Václavem Purčem z Brna a Sabinou Stloukalovou z Adamova.

Pořadatelé by chtěli poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na celé sportovní sobotě, zejména Obci Vír, ACARE Brno, ROTTER Vír, OKNA Bystřice, ADREX Vír, NUTRIPRODUCT Prostějov,Veselý statek Valnerovo, K.Popelka, TS města Bystřice n.P., LSO Karasín, Obci Dalečín, KRAB R. Masařek, Petra Ševčíková Vír, Petr Marek Vír, Milan Šauer Vír, Fr. Šutera Olešnice, Dagmar Košíková Vír, Jitka Sehnalová Vír, FONOREX Bystřice n.P., Nábytek POHODA Lísek, Wera Werk Bystřice n.P. a již se připravují na sobotu 21. srpna 2010, kdy se uskuteční 57. ročník Malého svrateckého maratonu a doprovodné závody pro děti a mládež.

Otevřený dopis fanouškům TJ Jiskra Vír

Vážení příznivci vírského fotbalu, konečně je to tady! V neděli 4. 4. by měla začít jarní část fotbalové sezony 2009/2010, ve které čeká družstvo mužů boj o záchranu v OP. K tomu bude potřeba podpora každého z Vás a já jsem vděčný za každý pozitivní projev přízně vírskému fotbalu (šály, odznaky, kšiltovky, buben, hymna…). Není ovšem fanoušek jako fanoušek.

V minulosti některá vystoupení našich příznivců neodpovídala zcela pravidlům fair play (např. ve Svratce, domácí zápas s Radešínskou Svratkou apod.), což nevrhá dobré světlo na celý vírský fotbal a díky tomu se naše TJ dostala mezi 5 nejhorších v okrese. Hrozí nám nejrůznější postihy (ztráta bodů, vysoké finanční pokuty, uzavření domácího hřiště nebo vyloučení ze soutěže). Tyto postihy lze od konce loňského roku uplatňovat za nevhodné chování příznivců na hostujících hřištích. Mezi nejhorší projevy patří používání pyrotechniky a urážky rozhodčího nebo soupeře (na hřišti i v hledišti).

Připadá mi, že někteří fanoušci se chodí na fotbal bohužel jen „předvést“. Zdaleka se to nedá říct o účasti na brigádách při údržbě kabin a hřiště.

Při přetrvávajících záporných projevech bych musel přistoupit k preventivním krokům – zamezení přístupu „rádoby fanouškům“ na hřiště ve Víru a na zrušení autobusu na venkovní zápasy, což by však postihlo všechny naše příznivce.

Doufám, že má slova budou vyslyšena. Pro vírský fotbal chceme jistě všichni jen to nejlepší.

Těším se na setkání s Vámi na fotbalových utkáních Víru, úspěšných i neúspěšných a děkuji za pochopení a podporu.

Jaroslav Skoumal ml.

Simona Couralová druhá v přespolním běhu v Baldovci

Simona Couralová se v sobotu 27. března 2010 zúčastnila Mistrovství Moravy a Slezska v přespolním běhu v Baldovci a získala skvělé druhé místo ve své kategorii. Děkuji Jaroslavu Sadílkovi z Vyškova za zaslání fotografií a připojuji se ke gratulacím.

„V sobotu, 27.3. jsme byli s rodinou v Baldovci, kde se běžel závod v přespolním běhu. Potěšilo nás, že jsme se tam potkali s Vírákama (Hrdovesčákama). Simona Couralová byla ve své kategorii druhá. Pro informaci posílám těchto několik fotek a Simoně i její rodině ještě jednou gratulujeme.“ Jaroslav Sadílek

Simona Couralová dvakrát úspěšná na mistrovství ČR

Simona Couralová, dnes závodící za BATT Nové Město na Mor., byla úspěšná na MČR v jablonecké hale. V sobotu 6.3.10 finálovém běhu na 1500 m obsadila 2. místo ze 14 závodnic v čase 5:03:49 min.

Další úspěch se dostavil tuto sobotu 20.3.10. Na MČR v krosu na závodišti v Temelíně skončila mezi 47 staršími žákyněmi na 3. místě. Umístění je o to cennější, že závod absolvoval silně nachlazená.

Za vzornou reprezentaci klubu, ale i obce bychom chtěli poděkovat nejen Simoně, ale i její trenérce Vlastě Holubové a zvláště pak celé rodině a otci Jaroslavovi.

simona-couralova

Proměnlivý 56. ročník Malého svrateckého maratonu

Srpnová sobota, 22. 8. 2009, patřila ve Víru opět Malému svrateckému maratonu, a to jeho 56. ročníku. Pořadatele strašila předpověď počasí, která načasovala na sobotu přechod studené deštivé fronty. V pátek navečer se také obloha zatáhla mraky, ale spadlo jen trochu kapek. Sobotní ráno bylo podmračené, bez deště,chvílemi vysvitlo i sluníčko, ale odpoledne se obloha zatáhla šedivými mraky a od 13. hodiny vytrvale drobně pršelo až do večera. Pořadatele však potěšilo, že dopolední závody mládeže proběhly i s vyhlášením výsledků bez deště. Zajímavý celodenní program mohli návštěvníci využít plně jen dopoledne, odpoledne trávili čas buď venku v rozlehlém stánku nebo v sálu rekonstruovaného kulturního domu.

p1150946
Vítěz 56. ročníku Malého Svrateckého Maratonu Mulugeta Serbessa.
srpnove-rano-na-hrde-vsi
beh-virem

Dvě fotografie od pana Jaroslava Sadílka.

Další fotografie od pana Zdenka Krcháka na serveru Běhej.com.

(Pokračování textu…)

Výsledky 56. ročníku Malého svrateckého maratonu

S menším zpožděním Vám přinášíme kompletní výsledky 56. ročníku Malého svrateckého maratonu a všech přidružených závodů, tedy Běhu Vírem mládeže a také závodů pro nejmenší návštěvníky 🙂

Výsledky
56. ročníku Malého svrateckého maratonu

Výsledky 43. Běhu
Vírem mládeže (chlapci)

Výsledky 43. Běhu
Vírem mládeže (dívky)

Výsledky dětských
závodů v rámci 56. MSM (chlapci)

Výsledky dětských
závodů v rámci 56. MSM (dívky)

Zakončení prázdnin

Obec Vír spolu s oddílem atletiky za finanční podpory Fondu Vysočiny uspořádá 22. srpna 2009 sportovní sobotu pro všechny zájemce o aktivní prožití víkendu.

Od 8,00 hod. začne prezentace pro 31. ročník Běhu Vírem mládeže, které se mohou účastnit všechny kategorie od těch nejmenších s rodiči, až po čtrnáctileté. První závod bude odstartován v 9,30 hod., zakončení pak proběhne v 11,45 hod., kdy budou vyhlášeny výsledky všech kategorií.

maraton-plakat

Hlavní závod se startem ve 14,30 hod. bude již 56. ročník Malého svrateckého maratonu, na který jsou již dnes přihlášeni závodníci naší domáci špičky v maratonu (Serbessa, Orálek, Wallenfels a další), a kteří se utkají na trati z Víru do Nedvědice a zpět.

Další běžecký program vyplní již 43. ročník Běhu Vírem, závod dorostu (dívky i chlapci) v běhu na 3 km a se startem v 15,00 hod.

Prvního závodníka v cíli hlavního závodu budeme očekávat asi v 16,15 hod., výsledky pak budou vyhlášeny cca 20 min. po doběhu posledního závodníka tj. asi v 18,45 hod.

Kromě běžeckých soutěží pro vás pořadatelé připravili lezení na svislé stěně, lukostřelbu, slack line a pro děti zdarma skákací hrad !! Od 10,30 hod. je pro vás připravena bohatá tombola s překvapením, po celý den pak tradiční občerstvení.

Během dne bude slavnostně otevřena nová skalní vyhlídka, která vznikla zásluhou členů ADREXu Vír, kterou budete moci v rámci sportovní soboty navštívit, a ze které bude odpálen slavnostní ohňostroj . Na závěr celého dne je připravena tradiční Maratonská veselice v KD pro všechny generace.

Pořadatelé zvou všechny občany na tuto společensko-sportovní akci. Přijďte podpořit závodníky a sami si zasportovat!!!

Pořadatelé zároveň žádají všechny, kteří mohou tuto akci podpořit, aby se přihlásili u pořadatelů. Předem děkujeme.

32. ročník fotbalového turnaje žáků ve Víru

V sobotu 27. června 2009 uspořádal fotbalový oddíl TJ Jiskra Vír již 32. ročník turnaje v kopané. Z původně přihlášených 6 žákovských družstev se dostavilo jen 5, účast odřeklo mužstvo Dolních Louček v předvečer turnaje. Hrálo se tedy systémem „každý s každým“.

Proti minulým ročníkům pořadatelům tentokrát nepřálo počasí. Dopolední zápasy se sice odehrály bez deště, pod zamračenou oblohou, ale odpolední utkání mezi Bystřicí a Bystrým muselo být přerušeno pro prudký liják, který během krátké chvíle proměnil hřiště v bažinu. Turnaj byl přerušen a po poradě vedoucích družstev bylo rozhodnuto, že výsledky zbývajících dvou utkání budou stanoveny střelbou pokutových kopů. Když déšť ustal, bylo vybráno vhodné místo na hřišti, kam byla přenesena branka a následovalo kopání pokutových kopů. O pořadí v turnaji nakonec rozhodoval poměr branek, protože tři družstva měla stejný počet bodů (Bystřice, Nedvědice a Bystré). Vítězem se tak stalo mužstvo Bystřice n. P. před Nedvědicí a Bystrým. Také o pořadí na 4. a 5. místě rozhodl brankový poměr ve prospěch mužstva Víru

Při závěrečném vyhlašování výsledků obdržela všechna družstva i vyhodnocení jednotlivci poháry a diplomy. Nejlepšími jednotlivci se stali – nejlepší hráč: Michal Krušina z Bystého, brankář: Jan Ludvík z Nedvědice a střelec: Pavel Karásek z Bystřice ( 7 branek ).

Bohuslav Matuška

Stáhněte si výsledkovou listinu.

Dan Orálek v traťovém rekordu poráží Serbessu

Při 5. ročníku horského běhu „Bystřickem kolem Vírské přehrady“ čekalo na závodníky chladné a deštivé počasí. Od ranních hodin stále lilo a pořadatelé s obavami čekali, zda jejich přípravy nebudou zbytečné. Obávali se však zbytečně. Nakonec na start závodu nastoupilo 46 závodníků (v loňském roce, kdy byl závod zařazen do poháru behej.com, jich bylo 48). Jejich jména hovořila za všechno. Na startu se sešel letošní mistr republiky Mulugeta Serbessa, který se netajil s tím, že by chtěl vyhrát a vytvořit nový traťový rekord s Danem Orálkem, Jirkou Wallenfelsem i loňským vítězem Ivanem Čotovem. Dobře je doplňoval i Vlastimil Kacíř a Václav Ožana.

Fotografie zaslal pan Zdeněk Pěnčík

(Pokračování textu…)

Sportovní úspěch

Na mistrovství ČR v přespolním běhu na 1500 m mladších žákyň v Kdyni obsadila členka Jiskry Vír nyní běhající za BATT klub Nové Město na Mor. Simona Couralová 9. místo v čase 6:03 min. z 30 závodnic z celé republiky.

Blahopřejeme!!!